Lokalradio skal have ny chef: 'Det er stadigvæk et projekt, vi tror på'

Lokalradio skal have ny chef: 'Det er stadigvæk et projekt, vi tror på'
Anita Corpas udtræder af ledelsen på radiokanalen Bornholms Stemme 1. maj og koncentrerer sig udelukkende og Sjællandske Medier i Næstved, men sammen med Lisbeth Riemann vil hun arbejde på at holde radioprojektet flydende, for folkene omkring kanalen vil stadig gerne være med og vil være kede af det, hvis den ikke fortsætter i en eller anden udstrækning, fortæller hun. Pressefoto
| ABONNENT | 9. APR 2021 • 11:22
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
9. APR 2021 • 11:22

KULTUR

I august gik den digitale radiokanal Bornholms Stemme i luften med journalist Anita Corpas som kanalchef. Det ændrer sig 1. maj, hvor Anita Corpas begynder i et nyt job som lokalredaktør på dagbladet Sjællandske i Næstved. Samtidig forlader hun posten som daglig leder af radiokanalen, men det får ikke nogen konsekvenser for kanalen, lyder det.

– Det gør det sådan set ikke. Nu er alting gået helt vildt stærkt, så alt er ikke faldet helt på plads, men jeg regner med, at Lisbeth Riemann overtager den daglige ledelse af Bornholms Stemme, og så kører det videre i en eller anden form. Vi er ikke helt afklarede endnu, alt er lidt et kaos, men det fortsætter i en eller anden form, siger Anita Corpas til Bornholms Tidende.

Da den nye lokalradio så dagens lys, lå corona allerede som en dyne over verden, og det har givet nogle store udfordringer, også på indtægtssiden.

– Vi har også forsøgt at opbygge nogle samarbejder på øen, som heller ikke rigtig har givet noget. På den måde er det rigtig svært, men til gengæld er vi indholdsmæssigt rigtig godt kørende, og det har virkelig været en fantastisk oplevelse at arbejde med mennesker, der er så passionerede og har så meget på hjerte. Derfor vil vi gerne have, at den platform på en eller anden måde skal køre videre, siger den snart tidligere kanalchef.

Tro på projektet

Siden begyndelsen i sommer har Bornholms Stemme oplevet, at nogle af dem, kanalen har været i kontakt med, er gået deres egne veje og har lavet deres egne podcast. Det er synd, synes Anita Corpas:

– Det er dejligt for dem, men det er synd for fællesskabet, for jeg synes, vi var en fælles platform, men sådan er det nok lidt, at man vil noget selv, og så er det sådan, det er.

Og det har da heller ikke ødelagt hendes tro på Bornholms Stemme.

– Det er stadigvæk et projekt, vi tror på, siger Anita Corpas.

Uddannelse i spil

Af samme grund har det ikke været helt let at træffe beslutningen om at sige farvel til radiokanalen og goddag til det sjællandske dagblad.

– Det har virkelig givet mig store overvejelser, men grunden til, at jeg virkelig gerne vil Næstved og Sjællandske Medier i den stilling, er, at jeg gerne vil arbejde med ledelse, fortæller Anita Corpas.

Hun har en toårig uddannelse i narrativ ledelse fra Dispuk – Dansk Institut for Supervision, Personaleudvikling, Undervisning & Konsultation, som hun gerne vil have i spil.

– Det er en anden måde at lede på end den, vi måske på mange måder er vant til i det private. Det vil jeg meget gerne have i spil, og her fik jeg så muligheden, og det var svært at sige nej til, forklarer hun.

Som menneske er hun drevet af udvikling, og det giver den nye stilling hende også mulighed for.

– Jeg elsker udvikling, jeg elsker at starte ting op, jeg elsker at gå nye veje, siger hun.

Med Sjællandske Mediers velsignelse vil hun fortsat eje selskabet bag kanalen, Bornholms Stemme ApS.