Leder: Gorm's er en gave

Leder: Gorm's er en gave
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 7. JAN 2022 • 05:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
7. JAN 2022 • 05:30

Det er dejligt, at svanekebarn og pizzabager Gorm etablerer sig på Bornholm igen.  

Bornholm er en pragtfuld grøn ø med fantastisk energi, unik natur, klimavenlige tiltag og virkelig gode madvarer. Det gør Bornholm værd at besøge, smage på og at bo på.

Det seneste kapitel i den lykkelige historie om Bornholm handler om, at svanekebo Gorm Wisweh efter en vækstsucces med pizzabarer, restauranter og events i hele Danmark nu er blevet klar til at vende hjem til Bornholm. 

Vi får nok ikke hele æren af Gorms liv, da han må have travlt. Hans pizzaunivers, der primært består af 10 pizzarestauranter, kom i 2020 ud med et underskud på 14,8 millioner kroner. Året før var tabet 12,5 millioner kroner. Det har fået hovedejeren norske Orkla til at trække sig fra en del af ejerskabet og sælge de bestemmende andele tilbage til Gorm Wisweh og hans partnere.

Gorm’s Holding har åbnet for mange restauranter for hurtigt. Ifølge regnskabet skyldes de millionstore tab dels corona-lukningen, dels lukningen af tre restauranter, der ikke leverede. 

 

Gorm bringer en god portion af sit stjernestøv med hjem til fortællingen om de gode bornholmske smagsoplevelser.

 

På Tidende håber vi, at den kommende restaurant i Aarsdale bliver åbnet så tilpas langsomt, at entreprenørånden i virksomheden når at komme med denne gang, og den nye pop up restaurant bliver en succes.

I det seneste kapitel om det lykkelige Bornholm er det især værd at glæde sig over, at den nye restaurant skal genopfinde en bornholmsk version af Gorm’s pizza. Gourmetpizzaen, som har glædet mange i resten af landet, skal på Bornholm udvikles til at være en unik bornholmsk pizza med lokale råvarer. 

Dermed bringer Gorm – trods økonomiske vanskeligheder – en god portion af sit stjernestøv med hjem til fortællingen om de gode bornholmske smagsoplevelser.

Gorm Wisweh gik som barn på Svaneke Skole sammen med Johan Bülow og holdet bag Kadeau. De har alle været vigtige bornholmere, der har medvirket til at sætte os på det kulinariske verdenskort. Det kan vi kun være glade for.