Kun for piger – elever bruger weekend på at lære robotteknologi

Kun for piger – elever bruger weekend på at lære robotteknologi
Fredag og lørdag er der robotteknologi på skemaet for pigerne i 1. og 2. HTX på Campus Bornholm. Foto: High 5 Girls
| 6. APR 2021 • 11:24
Henrik Nielsen
Journalist

6. APR 2021 • 11:24

UDDANNELSE

Mens drengene kan holde fri, skal pigerne i 1. og 2. HTX bruge den kommende weekend på at eksperimentere med kunstig intelligens og designe deres egne robotter. Det sker under kyndig vejledning fra to kvindelige robotingeniører, fremgår det af en pressemeddelelse.

Bag arrangementet står foreningen High 5 Girls, der vil inspirere piger og unge kvinder til at interessere sig for naturvidenskab, teknologi, ingeniørarbejde og matematik. Selve undervisningen står Clionadh Martin og Vivian Li fra High 5 Girls for, og de lover en sjov og udfordrende weekend.

Weekenden tager udgangspunkt i FN's Verdensmål, og robotterne skal være med til at løse et problem, som eleverne selv skal identificere og finde løsninger på. Derefter skal de lave en markedsanalyse, og til sidst skal de præsentere deres ideer og opfindelser for hinanden.

Det er svagstrømsingeniør og iværksætter Marianne Andersen, som står bag High 5 Girls. Hun brænder for at gøre flere piger og unge kvinder interesserede i teknologi- og videnskabsuddannelserne, da der mangler kvinder på uddannelserne og i branchen generelt. Det betyder ifølge hende, at hverdagens teknologi i høj grad designes og udvikles af mænd til mænd.

– Kvinder er lige så kloge på teknologi og kodning som mænd, og det vil vi vise pigerne på en sjov og spændende måde, hvor de selv er med til at designe processen, siger Marianne Andersen i pressemeddelelsen.

Arrangementet foregår på Campus Bornholm fredag og lørdag.