Kran spærrer Gl. Rønnevej frem til skærtorsdag

Kran spærrer Gl. Rønnevej frem til skærtorsdag
Foto: Jacob Jepsen
| 30. MAR 2021 • 11:22
Af:
Aleksander Klug

30. MAR 2021 • 11:22

En stor kran fra Bornholms største entreprenørvirksomhed PL Enterprise, væltede tirsdag formiddag på tværs af Gl. Rønnevej i Nexø, da føreren af kranen var i gang med at løfte en transformer station. Resultatet bliver formentlig trafikale udfordringer i de nærmeste dage, samt en større forskrækkelse for kranførerens vedkommende. Det oplyser vagthavende ved Bornholms Brandvæsen Kim Riis

– Der er rigtig rigtig meget olie på vejbanen, bådefra transformer stationen samt fra kranens hydrauliksystem. Kranen er stadig ikke sikker, så der kommer formentlig en 220 tons kran fra Sjælland, men jeg ved ikke hvornår den kan komme til Bornholm. Der kan godt gå en eller to dage.

Hvad gør I fremadrettet for at sikre ulykkesstedet?

– Lige nu laver vi en afspærring på selve landevejen. Heldigvis ligger det her i udkanten af Nexø, så der er allerede lavet en omkørself for dem der skal til testcenteret. Vi opretter også en sikkerhedsafspærring omkring kranen på en 40-50 meter, hvis nu kranen skulle finde på at 'rejse sig'.

Uheldet skete på Gl. Rønnevej mellem Byvangen og Sommerfugleparken, og billister på strækningen må altså forberede sig på at skulle køre udenom de kommende dage. Bornholms Politi henviser derfor til at man benytter Andersen Nexø Vej frem til Skærtorsdag. Det oplyser de på det sociale medie Twitter.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra PL Enterprises direktør Jens Koefoed. 

Foto: Jacob Jepsen