Kommunens nye direktør vender hjem til Bornholm

Kommunens nye direktør vender hjem til Bornholm
Lillian Rasch Madsen er ansat som ny direktør i Bornholms Regionskommune. Foto: Maria Sattrup
| 28. MAJ 2021 • 12:23
Henrik Nielsen
Journalist

28. MAJ 2021 • 12:23

JOBSKIFTE

Lillian Rasch Madsen er ansat som ny direktør i Bornholms Regionskommune. Hun får blandt andet ansvar for natur, erhverv og klima. Hun kommer med en solid faglighed og stærk erhvervserfaring fra både det private og offentlige, og så er hun født og opvokset på Bornholm.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Et enigt ansættelsesudvalg havde anbefalet hende i et felt på 25 ansøgere, og torsdag godkendte kommunalbestyrelsen udvalgets indstilling. Sammen med kommunaldirektør Johannes Nilsson og servicedirektør Trine Dorow skal hun stå i spidsen for at drive den fortsatte udvikling af regionskommunen.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af direktionen i Bornholms Regionskommune. Jeg lander i direktørstolen kort tid inden henholdsvis et kommunalvalg og færdiggørelse af budgettet for 2022, så det bliver helt sikkert en hektisk start, siger Lillian Rasch Madsen i pressemeddelelsen.

Hun er uddannet civilingeniør og har erhvervserfaring fra såvel det private erhvervsliv som kommuner. Hun kommer senest fra en stilling som afdelingschef i by-, kultur- og miljøområdet i Frederiksberg Kommune og har en bred erfaring som leder inden for flere af de fagområder, der er omfattet af den stillingen, hun nu tiltræder.

Tilbage til regionskommunen

Lillian Rasch Madsen er født og opvokset på Bornholm. I 1999-2012 var hun ansat først i Rønne Kommune og siden i Bornholms Regionskommune, hvor hun senest var leder af teknik- og miljøsekretariatet, indtil hun forlod øen til fordel for en stilling i Frederiksberg Kommune.

– Jeg er glad for, at Lillian Rasch Madsen har haft lysten til at vende tilbage til Bornholm, og jeg ser frem til at tage hul på samarbejdet, siger borgmester Thomas Thors i pressemeddelelsen.

Kommunaldirektør Johannes Nilsson ser frem til, at tremandsholdet i kommunes direktion bliver fuldtalligt og til samarbejdet med Lillian Rasch Madsen, som han beskriver som en meget kompetent direktør, som både kender store dele af det faglige område, kommunen og Bornholm.

– Jeg er fuld af forventning til samarbejdet og ser meget optimistisk på kommunens evne til også fremover at kunne løfte de store, vigtige opgaver og muligheder, Bornholm står overfor, siger han.

Lillian Rasch Madsen tiltræder i stillingen den 1. august. Privat er Lillian Rasch Madsen gift og har sammen med sin mand tre børn på 17 år, 20 år og 22 år.