Kommunen overvejer at afprøve intelligente bleer

Kommunen overvejer at afprøve intelligente bleer
Kommunen vil afprøve mindst fire velfærdsteknologiske hjælpemidler i ældreplejen næste år. Arkivfoto
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 29. NOV 2021 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
29. NOV 2021 • 07:30

Regionskommunen tester fire velfærdsteknologiske hjælpemidler i 2022, og der kan komme flere.

Den såkaldte velfærdsteknologi er på vej til den lokale ældrepleje. Regionskommunens Center for Ældre har planer om at afprøve velfærdsteknologiske hjælpemidler i 2022 for at få konkrete erfaringer med de forskellige løsninger, så borgeroplevelsen og effekten på arbejdsmiljø kan vurderes på det grundlag.

Aktuelt er det besluttet at afprøve fire forskellige velfærdsteknologiske hjælpemidler eller løsninger i 2022. Det drejer sig blandt andet om et vendlet lagen, der automatiserer en række forflytninger og stillingsskift ved pleje i seng. En ergotip-stol er en multifunktionel bækkenstol, der automatiserer forflytninger i ved pleje i siddende stilling.

De andre løsninger er en app, der kan anvendes af borgere i selvtræningsforløb, samt en totalløsning til intelligent medicinhåndtering, også kaldet medicinrobot.

Det fremgår af en orientering til social- og sundhedsudvalget.

Frigive timer til andre opgaver

Der kan komme flere afprøvninger i løbet af det kommende år, som ikke er planlagt endnu. I orienteringen nævnes intelligente bleer og kopper, der kan registrere, hvor meget der er drukket, som eksempler.

Afprøvningerne skal også vise, i hvilket omfang det er muligt at automatisere arbejdsgange og processer med henblik på at frigive medarbejdertimer til andre opgaver i ældreplejen. De samlede erfaringer vil give et kvalificeret grundlag til at beslutte, om hjælpemidlet eller løsningen skal indføres i stor skala.

Den samlede investering i indkøb til afprøvninger af de fire velfærdsteknologiske hjælpemidler vil beløbe sig til 332.980 kroner.