Klovneløb fejrer jubilæum
Joan Pedersen arrangerer det bornholmske klovneløb i Hasle. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

| GRATIS
21. JUN 2021 • 16:31
Af: Holger Larsen

Klovneløb fejrer jubilæum

SUNDHED

Bornholm er med, når klovneløbet i år fejrer 10 års jubilæum. Den bornholmske afdeling af klovneløbet finder sted på Hasle Fælled søndag den 27. juni.

Det er dog kun tredje gang, at der er et bornholmsk klovneløb, efter at Joan Pedersen var med til at tage initiativet i 2018, og det er fortsat hende, der står i spidsen for det. Der var 252 deltagere i 2019, hvorefter man måtte aflyse i 2020 på grund af corona.

Joan Pedersen har sammen med sin veninde, Majbritt Pedersen, sørget for sponsorater til præmier fra virksomheder over hele Bornholm.

Joan Pedersen er meget aktiv med at indsamle penge til fordel for Danske Hospitalsklovne. Hun holder også loppemarkeder.

– Min egen datter var igennem et langvarigt kemoforløb, så vi har brugt hospitalsklovnene rigtig meget, og jeg synes, dette er en rigtig god måde at kunne støtte den gode sag på, siger hun i en pressemeddelelse.

Der vil være aktiviteter på Hasle Fælled fra klokken 12, blandt andet med et lotteri og en madvogn. Løbet starter klokken 14, og man kan vælge mellem to ruter: En på 2,6 km og på fem km.

Danske Hospitalsklovne er en velgørende forening, der har eksisteret siden 2003. Foreningen lønner klovne, som stilles gratis til rådighed på børneafdelinger på landets hospitaler – herunder Bornholms Hospital. Flere nyheder