Kan du undvære 700 kroner? Politiet i ny strategi for cykellygter

Kan du undvære 700 kroner? Politiet i ny strategi for cykellygter
Det er dem her politiet taler om. For det kan blive dyrt, hvis man ikke tænder dem. Foto: Bornholms Politi
NYHED | ABONNENT | 21. JAN 2023 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. JAN 2023 • 15:30

Politiet sætter sig i borgernes sko og går ud med en fortælling, der ender med en bøde. Målet er at skulle udskrive nogle færre bøder af den slags.

Kan du undvære 700 kroner?

Sådan spørger Bornholms Politi (myndigt og med store bogstaver) i et nyt fremstød på Facebook. Målet er at få lys på cykellygterne.

"Har du nogensinde cyklet af sted i lygtetændingstiden uden cykellygter på?" spørger politiet først i det, der bliver en helt lille fortælling:

"Måske fordi vækkeuret ringede alt for sent, og det sidste, du huskede at tænke på, var cykellygter til hele familien. Fordi lige dér handlede det bare om at få dig selv og børnene ud af døren, så I kunne nå arbejde og skoletid, inden uret ringede ind?".

"Måske skulle du bare lige på et kort visit, men det var lige så hyggeligt, så tiden trak ud - pludselig var det blevet mørkt udenfor, og du havde ikke fået cykellygterne med. Det kan være, du tænkte, at du godt lige kunne hoppe på cyklen i stedet for at trække cyklen, fordi du skulle jo ikke så langt – selvom du jo godt ved, at der skal lygter på den cykel?", fortsætter Bornholms Politi, der så når frem til pointen:

Det koster 700 kroner i bøde, hvis man bliver taget i at køre uden lys på sin cykel.

"I stedet for at kaste 700 kroner efter en bøde, kan du alternativt købe fire sæt godkendte cykellygter inklusiv batterier – så har du også investeret i sikker trafik", skriver Bornholms Politi derfor.

"Husk nu en godkendt for- og baglygte. Ikke kun fordi det giver en bøde på 700 kroner at køre uden cykellygter i lygtetændingstiden, men også fordi at du bliver mere synlig for dine medtrafikanter og dermed øger din egen sikkerhed."