Guide til din weekend: Hyggelig uhygge og anderledes valgarrangement

Guide til din weekend: Hyggelig uhygge og anderledes valgarrangement
Rædselsnat på Nexø Teater er et af de tilbud, man kan benytte sig af i weekenden. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
GUIDE | BORNHOLM | ABONNENT | 22. OKT 2021 • 20:00
Henrik Nielsen
Journalist
GUIDE | BORNHOLM | ABONNENT
22. OKT 2021 • 20:00

Et anderledes valgarrangement, hyggelig uhygge, nyt og gammelt til pladespilleren, dans på museet og en sidste oplevelse, inden turistsæsonen slutter. Det er nogle af de ting, man kan få tiden til at gå med i weekenden.


Efterårsferien går på hæld, og det samme gør turistsæsonen. Til gengæld nærmer kommunalvalget sig, og begge dele sætter sit præg på weekenden.

1. Bornholms Teater og Jakob Hansens Litteratursaloner er gået sammen om et anderledes valgarrangement. Med afsæt i deres respektive udkantsværker diskuterer forfatterne Peder Frederik Jensen og Dennis Gade Kofod Danmark i dag. I deres bøger beskriver de et samfund med stigende social ulighed, udviklingen i byerne og lokalsamfundene, grøn energi og magtbegær i kommunalpolitik. Køber man billet, kan man deltage i debatten og måske få et unikt syn på nogle af de tematikker, som ellers ikke fylder så meget i valgkampen. Det foregår i Rønne Theaters café fra klokken 15.

2. Egentlig falder halloween den 31. oktober, men på Bornholm er den i høj grad blevet noget, der foregår i efterårsferien, og sådan har det også været i år. Lørdag klokken 19 inviterer teaterforeningen Scene 2 og Nexø Teater til rædselsnat, hvor teatret i Kirkestræde bliver ombygget med kulisser og diverse effekter, der kan bidrage til det søde gys, uhygge og rædsel. Statister bliver sminket, får kostumer på og er derefter klar til at dukke op og forskrække gæsterne.

3. Hvis man mangler nyt, eller gammelt, til pladesamlingen, kan man med fordel lægge vejen fordi Knudsker IF’s kantine søndag, hvor Bornholms Plademesse byder indenfor. Nogle af øens mest engagerede vinylsamlere står klar til at sælge plader og til at tage en snak om musikken. Der plejer at være gode chancer for at fylde hullerne i samlingen derhjemme og for at finde lige den lp, man har ledt efter i rigtig mange år, for eksempel musikken fra verdens bedste tv-serie. Og man behøver ikke at lade en af sine venner købe den i stedet for. Messen åbner klokken 11.

4. Søndag midt på eftermiddagen er der mulighed for at opleve scenekunst på et af de lokale museer. Det er Gudhjem Museum, Teaterforeningen Bornholm og Dansehallerne i København, der er gået sammen om at præsentere danseforestillingen ”Ego Trip” af koreografen Mathias Theisen. Hans håb er, at det bliver en unik oplevelse. Det er gratis at opleve forestillingen, når man har købt billet til museet. Forestillingen begynder klokken 15.

5. Da efterårsferien slutter søndag, gør sæsonen det samme for en række af de lokale attraktioner og spisesteder. Derfor er det sidste chance for at besøge dem, inden de åbner igen, når turisterne begynder at vise sig i 2022. Så det er måske værd at spørge sig selv, om der er et sted, man ikke har fået besøgt, selvom man egentlig havde en plan om at gøre det. Det vil være så ærgerligt at komme i tanke om det om et par uger for blot at finde ud af, at det er for sent.