Forsvarsminister: Vi kan med kort varsel placere F-16 fly på Bornholm

Forsvarsminister: Vi kan med kort varsel placere F-16 fly på Bornholm
Forsvarsminister Trine Bramsen. Foto: Keld Navntoft
NYHED | BORNHOLM
19. JAN 2022 • 19:50
Jesper Gynther
Journalist

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har i et skriftligt svar fortalt til TV 2/Bornholm, at regeringen har stor opmærksomhed på Bornholm, men at der lige nu ikke er nogen planer om at indsætte ekstra militær på øen. Man har dog mulighed for at gøre det med kort varsel, fortæller hun.

Ruslands ageren i Østersøområdet har fået flere militæreksperter og bornholmske politikere til at efterspørge mere militær på Bornholm, ligesom Sverige senest har gjort på Gotland.

Det er dog ikke noget, som den danske regering har tænkt sig at gøre lige pt., fortæller forsvarsmininister Trine Bramsen (S) i et skriftligt svar til TV 2/Bornholm.

Hun fortæller, at regeringen har stor opmærksomhed på Bornholm og dens særlige geografi, men at på nuværende tidspunkt er det ikke den militærfaglige vurdering hverken fra dansk side eller NATO, at der er behov for ekstra millitær på Bornholm.

"Men såfremt det skulle blive vurderingen kan vi med kort varsel placere bl.a F-16 fly på Bornholm, som vi også tidligere har gjort. Vi følger selvsagt situationen tæt", skriver Trine Bramsen til tv-stationen.