Forsøg skal fjerne flaskehalse på plejecentre
Plejecenter Aabo i Aakirkeby er et af to steder, hvor medarbejderne skal forsøge at arbejde med personlige computere i håb om at gøre hverdagen nemmere. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

5. MAR 2021 • 10:19 • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

Forsøg skal fjerne flaskehalse på plejecentre

PLEJE

Siden overgangen til et nyt system har der på plejecentrene været konstateret en del udfordringer, når personalet har skullet dokumentere, hvilken hjælp beboerne har fået. Det foregår borgernært, hvilket vil sige, at de ansatte laver dokumentationen på en bærbar enhed sammen med den beboer, der har fået hjælp.

De bærbare enheder er tablet-computere, som er sat op, så flere medarbejdere kan bruge dem ved at indtaste en personlig kode. Siden skiftet til systemet Cura har medarbejderne dog konstateret, at det tager lang tid at opnå forbindelse, når man skifter bruger, faktisk helt op til 20 minutter.

Det fører til flaskehalse i løbet af en arbejdsdag, da medarbejderne oplever at være i kø til at bruge tablets. Det gør det svært at udføre den borgernære dokumentation, idet medarbejderne ikke altid har mulighed for at medbringe en tablet under besøget hos beboeren. Der er ligeledes udfordringer med nedbrud, som ikke ses, når medarbejdere har personlige tablets.

Derfor har regionskommunen i samarbejde med personalet valgt at gennemføre et toårigt forsøg med personlige tablets på plejecentrene Snorrebakken i Rønne og Aabo i Aakirkeby.

Udfordringer i hverdagen

I projektperioden skal det undersøges, om medarbejderne får hurtigere adgang til systemet, om driftssikkerheden bliver større, om den borgernære dokumentation styrkes, og om medarbejderne oplever bedre arbejdsvilkår. Til formålet indkøber kommunen 126 tablets.

I fagforeningen FOA glæder sektorformand for social- og sundhed Dorthe L. Pedersen sig over, at der har været en dialog med medarbejderne for at høre, hvad man kan forsøge for at afhjælpe nogle praktiske udfordringer i hverdagen.

Hun gør desuden opmærksom på, at det længe har været praksis med personlige tablets i hjemmeplejen.

– Så vi er enige med medarbejderne i, at dette selvfølgelig skal afprøves for at se, om Cura forbedres for medarbejderne. Men vi har som sådan ingen holdning til, at det er dette, der forsøges med, fortæller hun.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.