Flertal vil træde vande i sag om sundhedshus
Den tidligere Østre Skole i Rønne. Foto: Jacob Jepsen

1. JUN 2021 • 10:52 • AF JAKOB MARSCHNER • GRATIS

Flertal vil træde vande i sag om sundhedshus

SUNDHEDSHUS

I hvert fald i første omgang kommer kommunen ikke til at spille ud med tre mulige måder, som kommunen kan flytte faciliteter ind i et muligt kommende sundhedscenter på den tidligere Østre Skole i Rønne. Og på den måde måske være med til at sikre, at pensionskassen PKA vil skyde de over 100 millioner kroner i projektet, som den har givet tilsagn om, hvis kommunen rykker nogle af sine sundhedstilbud med ind i sundhedshuset.

I stedet får kommunalbestyrelsen nu en redegørelse for det forhandlingsforløb, som regionskommunen har haft med initiativgruppen bag et sundhedshus på Østre Skole.

Begge dele står klart, efter at et flertal i social- og sundhedsudvalget mandag afviste et forslag fra René Danielsson (DF). Han havde ønsket, at kommunen spillede ud med tre modeller for, hvilke af sine sundhedstilbud man kunne gøre til en del af et sundhedshus på Østre Skole.

– Vi landede på, at vi gerne vil have en redegørelse for det forløb, der har været omkring Østre Skole. Det vil vi gerne have, efter at initiativgruppen meldte ud, at det alligevel ikke kunne gå, som den gerne ville, fordi den ikke kunnet få økonomi i det, fortæller udvalgsformand Bjarne Hartung Kirkegaard (KD).

– Hvis det er rigtigt, vil vi gefne have en dialog med investorgruppen, for det er den, der står med serveretten, siger Bjarne Hartung Kirkegaard, der ikke vil udelukke, at der alligevel kan blive et samarbejde.

– Hvis vi som kommune kan befordre noget, er det en dialog værd. Simpelthen for at høre, hvor de nu befinder sig henne, siger han.

– Jeg ved ikke, hvad vi kan spille ind med til initiativgruppen. Jeg er bare spændt på, hvad de ser som et eventuelt alternativ til det projekt, son de ikke kunne få op at stå, siger Bjarne Hartung Kirkegaard.

Debat for åbent tæppe

Mandag i socialudevalget var både Venstre og Dansk Folkeparti imod at det blive den foreløbige udgang på sagen. René Danielsson reagerede ved at sende sit forslag om at få udarbejdet tre modeller for en kommunal involvering i et sundhedshus videre til den samlede kommunalbestyrelse.

– Jeg har svært ved at se, hvad vi egentlig skal med en redegørelse for forhandlingsforløbet med initiativgruppen. Sådan en redegørelse forstår jeg ikke, hvad vi skal med, når nu både udvalgsformanden (Bjarne Hartung Kirkegaard, red.) og Socialdemokratiet siger, at der har været en god dialog hele vejen, siger han.

– Jeg synes, at de andre må tale om det her for åbent tæppe, for jeg har svært ved at se deres ræsonnement og den røde tråd i det, der sker nu. Så nu prøver vi igen og ser, om vi ikke kan få kommunen til at udarbejde tre modeller – en lille, en mellemstor og en stor – for hvilke af kommunens faciliteter man kunne rykke ind i et sundhedshus på Østre Skole, siger René Danielsson.

– Det er ægget eller hønen lige nu. Det er mit indtryk, at flertallet vil se et færdigt projekt, før man vil snakke om hvilke faciliteter kommunen kan lægge ind i et sundhedshus. Mens pensionskasserne omvendt ikke vil skyde penge ind, før de ved i hvilket omfang kommunen er med om bord.
SENESTE NYHEDER

16. JUN 2021 • 11:59 • GRATIS
Store festivaler debatterer på Gæstgiveren
16. JUN 2021 • 11:01 • GRATIS
Dantaxi sender grøn forstærkning til Folkemødet
16. JUN 2021 • 09:50 • GRATIS
BAT åbner for kontantsalg igen
16. JUN 2021 • 09:44 • GRATIS
Bornholmslinjen sejler gratis midt på ugen

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. JUN 2021 • 07:13 • GRATIS
Endnu en by aflyser sankthans
15. JUN 2021 • 09:19 • GRATIS
Bladtegner udstiller på Christiansø

Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.