Far på Åvangsskolen: Man må godt stå fast som ledelse

Far på Åvangsskolen: Man må godt stå fast som ledelse
Klaus Werner så ikke noget problem med opdeling af et pige- og drengehold på skolen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT | 10. JAN 2022 • 17:05
Berit Hvassum
Journalist
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT
10. JAN 2022 • 17:05

Klaus Werner frygter, at annullering af kønsopdeling på Åvangsskolen i Rønne vil skabe mistillid.

– Jeg er lidt splittet i det her. Nu fik vi aldrig prøvet det af og undersøgt det nærmere, siger Klaus Werner, far til en søn, som går i 8. klasse på Åvangsskolen i Rønne

For få dage siden udtalte Klaus Werner til Bornholms Tidende, at han ikke så et problem med opdeling af et pige- og drengehold på skolen.

Klaus Werner er tidligere lærer og har selv prøvet at skille eleverne ad i fysik- og gymnastiktimer.

Nu har skolen dog efter en debat, som er gået landet rundt, valgt at annullere opdelingen af piger og drenge, så undervisningen fra tirsdag den 11. januar vender tilbage til de oprindelige tre 8. klasser.

– Jeg har tiltro til, at lærere og undervisere kan klare opgaven med det faglige. Det de var bedst til, får de ikke lov til, fordi nogle forældre kæftede op, fortæller han og refererer til den kritik, som kom fra nogle forældre til børn i 8.klasserne og den efterfølgende voldsomme debat.

Uheldige situationer

Klaus Werner frygter nu, at der vil sidde børn i 8. klasserne med en mistillid til deres lærere efter, at undervisningen i to kønsopdelte klasser, blev stoppet mandag.

– Har det her smittet af på vores børn og har de mistet tililld til lærerne? Det kan ikke andet end give nogle uheldige situationer, hvor der sidder nogle elever og tænker, at deres lærere ikke har styr på noget, mener han.

– Man må godt stå fast som ledelse, medmindre man har lavet en fejl. Men hvem siger, at det her er en fejl med opdeling af piger og drenge i en kort periode?

Jeg har ikke set nogle konkrete beviser på, at det var en fejl med seks uger, afslutter han.