Udsigten for april måned ser endnu værre ud, såfremt nedlukningen fortsætter. På spørgsmålet: "Hvad betyder en nedlukning af restauranter og barer mv. for dit bryggeri/tapperi i april måned?" svarer mere end 60 procent, at deres omsætning vil falde med mindst 30 procent sammenlignet med april 2019. Og 39 procent forventer ligefrem et omsætningstab på mindst 50 procent.
– Vi anbefaler derfor, at regeringens ekspertgruppe hurtigst muligt regner på genåbningsscenarier, der omfatter restaurationsbranchen – naturligvis med de nødvendige sundhedsforanstaltninger, siger Niels Hald.
– Vi har endnu ikke set evidens for, at gæsterne smitter hinanden i nævneværdigt omfang på serveringssteder, og spørgsmålet er, om ikke det ofte er sundhedsmæssigt mere forsvarligt, at folk mødes dér med hygiejneregler og professionelt personale, end at folk mødes privat.
I undersøgelsen svarer mere end 90 procent, at kompensationsordningerne ikke dækker deres udgifter som følge af nedlukningen. De peger blandt andet på, at lønkompensationen er utilstrækkelig og ufleksibel, samt på, at kompensationen for gamle varer er for ringe.