Debat: Fra Bornholms Centralbibliotek til Rønne Bibliotek

Debat: Fra Bornholms Centralbibliotek til Rønne Bibliotek
Dams Gård. Foto: Jakob Jepsen
| ABONNENT | 3. MAJ 2021 • 06:54
Af:
Inger Emmery-Funch
Malmøvej 32
3700 Rønne 
| ABONNENT
3. MAJ 2021 • 06:54

Vores ikke folkevalgte socialdemokratiske borgmester bliver mere og mere egenrådig!

På alle områder synes holdninger, ønsker og sund fornuft at blive tromlet ned!

Igen langes der ud efter biblioteket i Rønne, der, som nævnt i egne og andres læserbreve, er ideelt placeret, indrettet, up to date og har alt det, der hører et velfungerende bibliotek til.

Det er en tåbelig påstand, at det kun er lånere i bil, der kører til Pingels Allé! Der er masser af børn hver dag. Skoler, CAMPUS, børnehaver og andre institutioner har let adgang. Bymidten har hverken skoler eller børneinstitutioner!

Tilgængeligheden øges ikke i bymidten. Forestil jer, at Rønne bibliotek bliver en ny tilbygning til et ældgammelt hus, gemt af vejen inde i en gård! Alt skal vel ikke foregå på Rønne torv? Det tager fem minutter at gå til biblioteket fra bymidten!

I Rønne hviler en tung, klam hånd over udvikling og forskønnelse af byen! Det hele er topstyret og skal koste mest muligt, om det nu er administation eller byens hus, eller hvad!

Hvem er det, der vil sætte et aftryk for sig selv, eller for eftertiden?

Med den sneglefart, alle tiltag foretages i, er de nuværende unge halvgamle, inden noget er færdigt i Rønne bymidte!

Sagt på en anden måde; tænker I to til tre generationer frem i tiden!

Dams gård er en fejlinvestering og en dyr sag at gøre brugbar! Ingen nævnte rådgivere tænker på bibliotekets daglige brugere, kun på den pose penge, der følger med et bibliotek, uanset, hvor det ligger!

Erik A. Larsen, Ældrerådet på Bornholm, sagde det kort og præcist i TV2/Bornholm til aften: Rønne bibliotek skal ikke flyttes! Det fungerer perfekt, hvor det ligger.

Rønne kan lære meget af Hasle, Nexø og Tejn: Her er det borgernes indsats, iværksætteri og udholdenhed, der får nævnte steder til at spire og blomstre!