I det gamle kontor skal der være en slags kiosk. Her skal der være isbar, friskbagte boller, rugbrød og brød, pølser og ost, øl og vin og most. Køkkenet ligner sig selv, og sådan skal det fortsat være, fortæller Gorm Wisweh. Det er nemlig ret praktisk indrettet, hvis man er kok og skal bevæge sig rundt. Dog mangler hjertet af restauranten og konceptet i det hele taget: Pizzaovnen. Den er ikke placeret endnu, men den er på vej.
Solgårdens gildesal lægger lokale til selve restauranten. Det bliver en Gorm's restaurant, der er som ingen andre Gorm's. Men stadig med tanken om, at Italien møder Bornholm. Det italienske antipasti, der er små anretninger man typisk får til forret, er fyldt med bornholmske råvarer. Det er i hvert fald planen.
– Det bliver noget nyt noget. Vi er mere frie i konceptet. Ved åbningen af andre Gorm's følger vi en opskrift, det gør vi ikke rigtig her. Det er mere legende, det vi har gang i. Essensen er det samme, men med en bornholmsk vinkel. Maden bliver snackvenlig. Vi har ingen dogmer og regler her. Folk kan komme og få det, som de vil have det. Man skal ikke have en stor menu her, siger Kristian Nielsen.
Bornholmske gæster og mad
Der skues ud i haven, hvor havet og Aarsdale Havn ligger umiddelbart efter. Her er det planen, at der skal komme en større terrasse, store skydedøre, der får indendøre til at flyde sammen med det udendørs. Her håber de på, at både bornholmere og turister vil komme. I sidste ende er det dog bornholmernes hjerte, som de vil vinde mere end turisternes.