Danmark spiser sammen – nu kun for mænd

NOTITS | 9. APR 2024 • 18:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
9. APR 2024 • 18:30

Skt. Nicolai Kirke i Rønne og Bornholms Regionskommune inviterer mænd til fællesskab, samvær og gratis fællesspisning.

Middagen foregår mandag den 22. april klokken 17.30 i Præstegårdsladen i Rønne. Der vil blive serveret en to-retters menu og fællessang fra højskolesangbogen. Arrangementet er alkoholfrit. Tilmeldingen er efter først-til-mølle-princippet, og der er kun 15 pladser.

Invitationen kommer i anledning af Folkebevægelsen mod ensomheds årlige kampagne "Danmark spiser sammen".

– Vi tror på, at fællesskaber, hvor mænd møder mænd, kan noget særligt, for nogle mænd. Og det er de mænd, vi inviterer ind til det her arrangement. Man kan komme alene, eller man kan invitere en nabo eller ven med. Alle vil føle sig velkomne, uanset om man kommer alene eller følges med en anden, siger Betina Juhl Tychsen, frivillighedskonsulent i Bornholms Regionskommune, og medarrangør på Danmark spiser sammen.

Arrangørerne har denne gang udvidet tilbuddet til ikke kun at være et enkelt arrangement. Interesserede bliver efterfølgende inviteret til en række fællesspisninger, som kirken vil stå for.

– Vi håber, at de mænd, som møder op, har lyst til at være med til at forme det her fællesskab. Derfor har vi heller ikke udtænkt et færdigt koncept. Der skal være plads til input fra dem, som kommer og vil være med, siger Peter Hauge Madsen, præst i i Skt. Nicolai Kirke og medarrangør på Danmark spiser sammen.