Campus Bornholm åbner: Kantinen får igen kunder i butikken

Campus Bornholm åbner: Kantinen får igen kunder i butikken
Klara Kirk Mailand, Elba Louise Schenk og Camilla Munch Larsen fra 2.k er glade for at være tilbage på Campus Bornholm. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 1. MAR 2021 • 17:38
| ABONNENT
1. MAR 2021 • 17:38

GENÅBNING

Mandag morgen åbnede Campus Bornholm for både elever og personale, og dermed kom der igen gang i kantinens salg, som ellers har været ramt af nedlukningen.

Det fortæller Rasmus Sprotte, der er ansat som kok i kantinen, mens han læser ved siden af.

– Det er dejligt, at eleverne er tilbage. Vi manglede dem, for de er jo også grundlag for forretningen her. Vi er ikke betalt af andre end brugerne af kantinen, siger han.

Under nedlukningen har kantinen lavet et take away-koncept, så personale kunne bestille mad og sandwiches, men det har ifølge Rasmus Sprotte ikke været en stor forretning.

Kører med forudbestillinger

Nu er kunderne så tilbage for fuldt drøn, men under andre vilkår end før, fordi der fortsat er restriktioner, når det kommer til at handle i kantinen.

– Vi kan ikke køre den almindelige buffet, som vi plejer. Nu kan eleverne komme ned enkeltvis og købe sandwich, drikkevarer og lidt snacks. De kan også lave en fælles bestilling på sedler, vi har lagt ud i klasserne, og så kører vi rundt og leverer maden til hver klasse, siger Rasmus Sprotte.

Restriktionerne er ifølge ham ikke noget, der i første omgang generer personalet i kantinen.

– Vi arbejder jo alle inden for fødevareområdet, hvor der i forvejen er en masse regler for hygienje, så det er vi vant til. Det er da ikke rart at have mundbind på, men sådan må det være lige nu, siger Rasmus Sprotte.

Elever glade for at være tilbage

Et par af kantinens hjemvendte kunder kommer forbi.

Det er Klara Kirk Mailand, Elba Louise Schenk og Camilla Munch Larsen fra 2.k på STX.

– Vi har ikke helt forstået det med de sedler. Er det for sent nu?, spørger de.

Klokken er over ni, som er deadline for indleveringen af de klassevise frokostbestillinger.

Et nyt system, som de lige skal vænne sig til. Lige som meget andet.

– Jeg har det lidt blandet med at være tilbage. Det er helt surrealistisk. Som en feberdrøm nærmest, siger Elba Louise Schenk til Bornholms Tidende.

– Nu havde man vænnet sig til en hverdag derhjemme, men det er dejligt at være tilbage, supplerer Klara Kirk Mailand.

Noget af det nye er også, at de skal testes flere gange om ugen for at kunne komme ind på campus.

– Det er okay at vi skal testes, men lidt omstændigt. Hvis det skal være sådan hele resten af året, bliver det måske lidt langtrukkent, siger Elba Louise Schenck.

Sammen med Rasmus Sprotte får pigerne styr på de nye regler for køb i kantinen og går tilbage mod deres klasselokale i små glædeshop.

Campus Bornholm har forandret sig, men nu summer der af liv igen.