Brødre lancerer rugbrød i samarbejde med Schulstad

Brødre lancerer rugbrød i samarbejde med Schulstad
Mads og Mikkel Marschall fra Sol over Gudhjem har i samarbejde med bager Henrik Hemmingsen fra Schulstad udviklet et nyt rugbrød med blandt andet rapskim fra Lehnsgaard og purløg fra den bornholmske natur. Pressefoto: Schulstad
Tirsdag 26. januar 2021 • 11:18
Henrik Nielsen
Journalist
Tirsdag 26. januar 2021 • 11:18

MAD

Det klassiske smørrebrød sol over Gudhjem var første inspirationskilde bag et nyt rugbrød, som brødrene Mikkel og Mads Marschall fra Sol over Gudhjem har udviklet i samarbejde med Schulstads bager og brødnørd Henrik Hemmingsen. De har inspireret hinanden og eksperimenteret med bornholmske råvarer, smage og dufte. Resultatet er et rugbrød, der blandt andet indeholder rapskim fra Lehnsgaard, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Vi talte meget om, hvad brødet skulle smage af, og hvad det kunne indeholde. Det var meget vigtigt for

os, at brødet skulle emme af Bornholm i både smag, duft og udtryk, siger Mikkel Marschall i pressemeddelelsen.

– Vi startede faktisk med at tænke, at brødet skulle være meget inspireret af selve retten sol over Gudhjem,

som jo er en mad med røget sild. Men det blev aldrig rigtig godt med røgen i rugbrødet. I stedet kom vi frem til, at brødet skulle være bornholmsk med alt, hvad det indebærer, tilføjer Henrik Hemmingsen fra Schulstad.

De tre kunne dog ikke helt holde sig fra tanken om den kendte sildeanretning, hvorfor det nye rugbrød også indeholder purløg, som typisk topper en klassisk sol over Gudhjem og samtidig vokser vildt her på Bornholm.

Samarbejdet blev til ved en madmesse i København, hvor Mikkel og Mads Marschall talte med Schulstad om at bruge rugbrød i kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. Fra første møde til det endelige resultat har trioen med Henrik Hemmingsen i spidsen bagt og smagt sig igennem 60 forskellige brød.

FÅ ABONNEMENT