Bornholmer optræder ufrivilligt i politianmeldelse af Naturstyrelsen

Bornholmer optræder ufrivilligt i politianmeldelse af Naturstyrelsen
Debatten om trivslen i bisonhegnet i Almindingen er nu blevet et politianliggende på flere måder. Foto: Naturstyrelsen Bornholm
NYHED | ALMINDINGEN | ABONNENT | 31. JAN 2022 • 11:34
NYHED | ALMINDINGEN | ABONNENT
31. JAN 2022 • 11:34

Forening bag politianmeldelse af Naturstyrelsen Bornholm har sendt privat lydoptagelse til politiet og samtlige bornholmske medier uden samtykke fra kilden.


Alle midler tages tilsyneladende i brug i kampen om bisonvelfærd i Almindingen.

Det viser sig nu, at foreningen Stop vanrøgt af dyr bag hegn har taget uortodokse metoder i brug i forsøget på at stoppe bisonprojektet i Almindingen. Foreningen meldte for ti dage siden Naturstyrelsen Bornholm til politiet for overtrædelse af Dyrevelfærdsloven.

Naturstyrelsen udsatte i 2012 syv europæiske bison i et hegn og det er disse dyr, der er omdrejningspunktet for debatten. Foreningen bag politianmeldelsen mener, at projektet bør stoppes, da dyrene ifølge foreningen er svækkede af sult og parasitangreb.

I den oprindelige politianmeldelse henviste foreningen blandt andet til et offentligt interview med en professor fra Københavns Universitet. Men i lørdags sendte anmelder yderligere materiale til Bornholms Politi, hvor en lydoptagelse af en samtale med en tidligere ansat i Naturstyrelsen Bornholm indgik. Det viser sig nu, at dette er sket uden personens samtykke.

– Hun spurgte, om hun måtte bruge samtalen, og det sagde jeg nej til, siger Bent Kjær-Pedersen, der gik på pension sidste år efter 37 år i skovvæsnet.

Kilde vil kontakte politiet

Lydoptagelsen af samtalen, der også indeholder kritik af navngivne ansatte og tidligere ansatte i Naturstyrelsen Bornholm, er imidlertid ikke kun sendt til politiet på Bornholm. Den er også sendt ud til samtlige medier på Bornholm, Fødevarestyrelsen, en folketingspolitiker og et filmselskab. Dette er ligeledes sket uden Bent Kjær-Pedersens viden og samtykke.

I en mail til Tidende indrømmer Dorthe Brauner Jensen fra Stop vanrøgt af dyr bag hegn, at hun har brugt lydoptagelsen af samtalen med Bent Kjær-Pedersen uden hans samtykke:

"Bent ved ikke han bliver optaget, jeg optager alle mine samtaler der kan rumme oplysninger jeg skal huske eller referere til. Så han er intetanende desværre", skriver Dorthe Brauner Jensen.

Bent Kjær-Pedersen vil nu kontakte Bornholms Politi og høre, hvor han står.

Vildt mange flåter

Samtidig fastholder han sine udtalelser i samtalen med Dorthe Brauner Jensen.

– Det jeg siger er fakta. Jeg har ikke sagt noget, der ikke passer. Og du må gerne citere det jeg siger om klima, siger Bent Kjær-Pedersen, der undervejs i samtalen kommer ind på de forhøjede temperaturer om sommeren.

– Det er for varmt om sommeren, og det er ikke koldt nok om vinteren til at slå flåterne og parasitterne ihjel, siger Bent Kjær-Pedersen, der i sin tid som skovarbejder flere gange oplevede at finde en afdød bison i hegnet. Skete det om sommeren, var dyrets pels fuld af flåter.

– Der var helt vildt mange, det var forfærdeligt, siger Bent Kjær-Pedersen, der på baggrund af sine erfaringer fra ni år i hegnet er tilbøjelig til at mene, at bisonerne skal sendes tilbage til Polen.