Borgmesteren efterlyser klar melding om grænsen til Tyskland: Vi er helt i knæ

Borgmesteren efterlyser klar melding om grænsen til Tyskland: Vi er helt i knæ
Winni Grosbøll. Foto: Jacob Jepsen
| 13. MAJ 2020 • 17:21
Af:
tommy-kaas

13. MAJ 2020 • 17:21
Borgmester Winni Grosbøll (S) efterlyser nu en klar udmelding fra regeringen om de lukkede grænser. Det sker, efter at Tyskland i dag har ytret ønske om at åbne sin grænse til Danmark.

– Vores turistbranche er helt i knæ, og det betyder, at Bornholm er helt i knæ, for der er virkelig mange arbejdspladser, der er bundet op på det, siger Winni Grosbøll til Berlingske.

– Det, vi allermest ønsker, er en plan eller et tidsperspektiv, for lige nu er vores sommerhuse fyldt op (med bookinger, red.) af tyskere, der ikke ved, om de kan komme hertil, siger borgmesteren til avisen.

Den danske regering har tidligere i dag meldt ud, at man ikke vil risikere at åbne landets grænser for tidligt. Ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) er der risiko for at starte nye smittekæder, hvis Danmark lukker turister ind.

– Vi må ikke glemme, at hvis vi genåbner grænserne for tidligt, så risikerer vi at sætte den positive udvikling, vi har haft i Danmark, over styr, så dele af genåbningen i værste fald skal rulles tilbage igen, eller at vores sundhedsvæsen kommer under pres, siger Nick Hækkerup ifølge Ritzau.