Berit ville anmelde nyt stenkast, men gav op: 'Først talte jeg med en robot, bagefter faldt jeg ud af køen'

Berit ville anmelde nyt stenkast, men gav op: 'Først talte jeg med en robot, bagefter faldt jeg ud af køen'
Forruden i Berit Bruuns bil er revnet efter det formodede stenkast på E65. Privatfoto
STENKAST | SKÅNE | ABONNENT | 6. OKT 2021 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
STENKAST | SKÅNE | ABONNENT
6. OKT 2021 • 10:30

– Det sagde bare klang. Vi blev lidt forskrækkede, men vi kørte videre og talte om, hvad det var, der ramte forruden. Det var faktisk først, da vi kom til færgen, at ruden begyndte at revne.

Det fortæller Berit Bruun i telefonen fra Ringsted på Sjælland om den oplevelse, hun og hendes søster havde, da de onsdag i sidste uge var på vej til Bornholm.

Berit Bruun er i dag ikke i tvivl om, at det var en lille sten, der ramte forruden to-tre kilometer før Skurup på E65-vejen mod Ystad.

– Der kørte ikke nogen foran os. Den kom ud af det blå. Så det var et stenkast og ikke et stenslag, mener hun.

Så efter en relativt stille periode, skal der måske skrives endnu et formodet stenkast på den i forvejen lange liste over tilfælde på E65 mellem Malmø og Ystad. Berit Bruun fortæller, at hun dog ikke har meldt sagen til politiet, men at hun har prøvet:

– Jeg ringede til det danske politi, da vi kom til Ystad, Her fik jeg et telefonnummer til svensk politi, som jeg ringede til. Først snakkede jeg med en robot, som stillede mig om til en medarbejder. Da jeg havde siddet der og ventet i kø i næsten to timer, faldt jeg ud af køen. Og så gad jeg ikke mere, for vi havde kun halvandet døgn på Bornholm, og vi skulle nå ret meget, siger Berit Bruun.

Berit Bruun regner nu med at skulle betale 3.000 kroner i selvrisiko for at få en ny forrude.

– Jeg håber snart, at vi får det pjat med stenkast stoppet, siger hun.