Ewa-Gun siger farvel til politiet efter 48 år
Ewa-Gun Westford må mod sin vilje gå på pension efter 48 år i svensk oliti. Arkivfoto: Jacob Jepsen

POLITI | SKÅNE
27. SEP 2021 • 13:25
Henrik Nielsen
Journalist

Ewa-Gun siger farvel til politiet efter 48 år

Efter 48 år i svensk politi går Ewa-Gun Westford på pension. I sin sidste tid i jobbet er hun blevet verdensberømt på Bornholm, fordi hun som pressetalsperson i Politiregion Syd har orienteret om de stenkast, som i det seneste halve års tid har ramt et antal danske bilister på vej igennem Skåne.

I juli fortalte hun Bornholms Tidende, at det ikke er hendes eget valg at gå på pension. Hun bliver tvunget. Til svenske SVT fortæller hun, at pensionisttilværelsen kommer til at byde på et bogprojekt og lange ture med Allan, hendes jack russel terrier.

Allerede som 12-årig besluttede hun, at hun ville være politibetjent.

– Der var ingen diskussion om den sag. Som person er jeg meget nysgerrig og har altid undret mig over mennesket. Hvorfor vi mennesker er, som vi er, hvorfor vi gør, som vi gør. Mennesket er et mysterium for mig. Jeg er meget omsorgsfuld og vil dybest set gøre andre mennesker godt. Jeg er også en nationalromantiker, der ønsker at tjene mit land på den ene eller anden måde, sagde hun i juli.

Om sit forhold til Bornholm sagde hun:

– Jeg voksede op med stor bevidsthed om Bornholm. I klart vejr kan Bornholm ses fra visse steder i Sverige, og naturligvis har jeg besøgt Bornholm og Christiansø. Ikke sidste år selvfølgelig, men året før stod den på både åbne sandwicher og Krølle Bølle-is på Bornholm. Det blev dog ikke til min yndlingslakrids hos Bülow - der var lukket - men ellers er det netop lakrids, mit bornholmerhjerte banker for.Flere nyheder