21-årig iværksætter: 'Det er hårdt, men også vildt sjovt'

21-årig iværksætter: 'Det er hårdt, men også vildt sjovt'
Sixten Carl Ravn. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 23. FEB 2021 • 07:35
| ABONNENT
23. FEB 2021 • 07:35

DAGENS NAVN: Sixten Carl Ravn er 21 år gammel og åbner sammen med vennen Bertram No Pedersen et nyt bageri i det gamle bageri i Tejn den 1. april.

Hvad er dit forhold til Bornholm?

– Jeg er kommet meget på Bornholm som barn og ung. Jeg har en stor kærlighed til den bornholmske natur, og jeg forbinder Bornholm med sommer, ferie og hygge. Jeg har altid elsket at komme her, og mange af mine venners forældre har sommerhuse herovre. Der er bare en skønhed her, som man ikke finder andre steder i Danmark. Der er lidt paradis over det. Det er i hvert fald det, jeg har tænkt, når jeg har stået med en fadøl og en sildemad på røgeriet. Det bliver ikke meget bedre end det her.

Hvorfor har du kastet dig ud i at åbne et bageri?

– Det spørger jeg også mig selv om. Jeg tror, det er fordi, jeg har en stor drift i mig efter at skabe noget. Jeg danner mig mange billeder af, hvad jeg godt kan lide, og hvordan ting burde være, og det vil jeg gerne skabe for andre og for mig selv. Og så er det også en mulighed for at komme i gang med noget, når man står som 21-årig og ikke helt ved, hvad man vil i forhold til uddannelse og job.

Hvordan er det så at stå her nu som 21-årig og være nystartet selvstændig?

– Det er hårdt, men det er også vildt sjovt. Den anden dag sad jeg i et telefonmøde og tænkte, at det var lang tid siden, jeg havde været på arbejde. Så gik det op for mig, at jeg jo netop sad og var på arbejde, men det føltes bare ikke sådan. Det er et ret godt tegn, tænker jeg. Jeg har jo været på arbejde hver dag i en lang periode, men fordi det er vores eget projekt, som vi har det sjovt med det, så føles det ikke som at gå på arbejde.

Hvad er godt bagværk for dig?

– Det er brød og wienerbrød, der er lavet med god, økologisk mel, og hvor der ligger godt håndværk bag. Det handler om at give bagværket kærlighed. Det er en kliché, men man kan bare godt smage, når man har gjort sig umage.

Hvad har du af interesser i fritiden?

– Jeg går meget op i mad og i mit sociale liv. Jeg er også glad for musik. Alt slags musik faktisk. Jeg havde en kort karriere som DJ for få år siden, men det var mest for hyggen. Jeg går også meget op i fodbold. Jeg har spillet i mange år og været fodboldtræner. Jeg har lige sagt farvel til mit hold og leder faktisk efter et hold, jeg kan spille på her på Bornholm. Det må du meget gerne skrive. Jeg er god på hovedstød, så hvis der er nogen, der kan bruge det, så skal de bare sige til.

Hvordan vil du passe de interesser ved siden af livet som selvstændig?

– Det bliver nok svært at få tid til det hele, men når sæsonen stilner af, og vi bare skal bage i weekenderne, så vil der blive mere tid. En af mine store interesser er jo også mad og produktion, som passer godt til det, vi vil med bageriet. Vi har blandt andet planer om at udvide konceptet og anlægge en have, hvor vi kan dyrke frugt og grønt, som vi kan sylte og bruge i vores bagværk.

 


Sixten Carl Ravn

Alder: 21 år

Bor i Tejn

Har kæreste i København