12. OKT 2018 • 15:14UDLAND

Kristersson truer med at danne regering uden støttepartier

Svenske regeringsforhandlinger skærpes med Ulf Kristerssons ultimatum til to støttepartier.

Forhandlingerne om en svensk regering er fredag blevet skærpet, da den borgerlige statsministerkandidat, Moderaternas Ulf Kristersson, har givet alle sine tre støttepartier et ultimatum:

Accepter en borgerlig regering uden støtte fra Socialdemokraterna eller lad vær at gå med i regering.Det skriver han på Facebook.

Moderaterna og de to støttepartier Centerpartiet og Liberalerna er uenige om, hvilket grundlag en borgerlig regering skal dannes på. De to støttepartier vil have støtte fra Socialdemokratiet og muligvis Miljøpartiet.

Det har Socialdemokratiet i første omgang afvist.Derfor ønsker Ulf Kristersson og Moderaterna at bevæge sig videre til næste mulighed. Det er en borgerlig regering støttet enten passivt eller aktivt af Sverigedemokraterna.

Det har de to støttepartier hidtil nægtet.

Støttepartierne har fået weekenden til at bestemme sig for, om de vil med i en regering, der lever på Sverigedemokraternas nåde, eller ej.

Hvis ikke de ønsker det, får de tilbuddet om at samarbejde som støttepartier uden for regering, skriver Kristersson.

Tilbuddet indeholder ifølge SVT angiveligt en option om at træde ind i regering på et senere tidspunkt.

Ulf Kristersson har frem til tirsdag, før han skal fortælle talmannen i Riksdagen, hvordan han agter at danne regering.

Moderaterna, Liberalerna og Centerpartiet gik til valg i koalition med Kristdemokraterna som Alliansen. Et mudret valgresultat efterlod Alliansen på nogenlunde samme størrelse som de tre partier Socialdemokraterna, Miljøpartiet og Vänsterpartiet.Ingen af de to blokke kan dog danne flertal uden Sverigedemokraterna eller hinanden. I første omgang har Ulf Kristersson og Moderaterna fået chancen.

/ritzau/

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste