Normale tilstande barberer 90 procent af Norlys' overskud

26. APR 2024 • 06:00ERHVERV/POLITIK

Energi- og telekoncernen Norlys opnåede et resultat før skat på 398 millioner kroner sidste år.

De vilde tider på energimarkedet er forbi, og det afspejler sig i årsregnskaberne hos energiselskaberne.

Således også hos Norlys, der i 2022 opnåede et overskud på hele 4,2 milliarder kroner som følge af energiprisernes himmelflugt i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.

Men sidste år normaliserede elmarkedet sig, og det gjorde Norlys' bundlinje også.

Energi- og telekoncernen fortæller i en pressemeddelelse, at man sidste år opnåede et resultat før skat på 398 millioner kroner, altså blot en tiendedel af 2022-overskuddet.

Også omsætningen faldt ret markant fra 22 milliarder kroner til 12,4 milliarder kroner.

- Vores kerneforretning leverede samlet set en stabil indtjening, men 2023 var også et udfordrende år med hård konkurrence.

- Samtidig mærker vi som mange andre det øgede rente- og prisniveau i samfundet, siger Niels Duedahl, der er administrerende direktør i Norlys.

Overskuddet i koncernen kunne endda have været endnu større, hvis ikke elnetselskabet N1 - som Norlys ejer - havde givet sine 800.000 kunder en rabat på sammenlagt 797 millioner kroner i en slags overskudsdeling.

Norlys-koncernen omfatter foruden elselskabet Norlys Energi også en fibernetforretning og ejerandele i blandt andet Eurowind Energy, der opsætter vind- og solenergiparker og energihandelsselskabet Norlys Energy Trading.

Sidste skud på stammen er købet af Telias danske forretning med i alt 1,9 millioner abonnementer og en halvpart i TT-mobilnetværket, som man deler med Telenor.

Handlen blev gennemført 2. april, og nu handler det for Norlys om at udnytte potentialet i ejerskabet.

- Købet af Telia Danmark giver os en helt ny relevans og betyder, at vi kan give kunderne et mere komplet tilbud. Samtidig fremtidssikrer vi vores infrastruktur med begge de vindende teknologier 5G og fibernet, siger Niels Duedahl.

Norlys er en andelsvirksomhed, som er ejet af de 800.000 andelshavere i fællesskab. Selskabet har 4600 ansatte.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU