Microsoft leverer stort overskud - aktie går op i eftermarkedet

26. APR 2024 • 02:48ERHVERV/POLITIK

Microsoft leverer i kvartalsregnskab overskud på 152 milliarder kroner og omsætning på 430 milliarder kroner.

It-virksomheden Microsoft har i årets første kvartal omsat for 61,9 milliarder dollar - svarende til omkring 430 milliarder kroner.

Det er omkring en milliard dollar mere, end markedet havde forventet.

Resultatet er 17 procent bedre end samme kvartal sidste år.

Virksomhedens indtjening er ligeledes steget - med 20 procent - og selskabet har dermed et overskud på 21,9 milliarder dollar, svarende til omkring 152 milliarder kroner.

Det skal særligt være selskabets store investeringer i kunstig intelligens, der er med til at drive selskabet frem i forhold til både omsætning og overskud.

Blandt andet har Microsoft lanceret brugen af kunstig intelligens i en række software.

Investeringerne i kunstig intelligens har blandt andet givet Microsofts salg inden for cloud-tjenester et ordentligt skub.

Herunder cloud-tjenesten Azure, som nu for alvor er blevet del af selskabets kerneforretning.

Ifølge Microsoft er omsætningen fra den samlede cloud-forretning i perioden steget med 24 procent. Den udvikling kan særligt tilskrives Azure, hvor omsætningen steg med 31 procent.

Også samarbejdet inden for indholdsskabende kunstig intelligens (AI) med selskabet OpenAI, som i 2022 skabte det populære ChatGPT, har været en stor succes.

Microsoft ser således mod at indgå flere partnerskaber om kunstig intelligens.

Selskabet har blandt andet underskrevet en kontrakt med AI-startupvirksomheden Mistral AI og investerer også på området i andre lande, lyder det.

Samtidig spidser konkurrencen fra andre techgiganter som Amazon og Google til, da de også arbejder fokuseret på at udrulle nye AI-værktøjer.

Microsofts aktie er efter børsluk i USA gået op med over fem procent.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU