Gør hus og have sommerklar

SPONSERET AF MALER-MALING.DK

Gør hus og have sommerklar

Vi har just passeret den dato, hvor vi har sat vores ure en time frem, da kalenderen nu siger sommertid. Den gamle huskeregel, hvis man er i tvivl om, hvilken vej det nu er, går på at havemøblerne skal stilles frem ligeså vel som urene. Og når man nu alligevel stiller de havemøbler frem, har de måske meget godt af at få vasket vinterens støv og hengemte lugt væk.

Fyld en spand med sæbespåner og skrub møblerne ned en enkelt eller to gange, afhængigt af hvor meget de trænger. De kan blive som nye af se på, hvis du giver dem en grundig afvaskning. Husk at følge anvisningen på sæbespånerne og vælg gerne sæbespåner af høj kvalitet, der er lavet udelukkende af palmeolie og kokosolie, og som ikke er tilsat farve, parfume og stabilisatorer. Møblerne skal derefter vaskes med rent vand og lufttørre, før de bliver taget i brug.

Pas på dit træværk med den rigtige beskyttelse
Ligeså vel som havemøblerne, så har dit træværk også brug for beskyttelse. Det er vigtigt at male med træbeskyttelse, når vejrforholdene er optimale. Når man skal træbeskytte udendørs træværk, er det vigtigt, at luftfugtigheden er moderat. Det vil sige, at der helst skal have været tørvejr i en uges tid, inden du begynder at påføre træbeskyttelse. Du kan måle træets fugtindhold med en fugtmåler, her skal du gå efter maksimalt 15 %. Derudover kan du med fordel holde øje med vejrudsigten, da du gerne skulle have 3-5 dage uden regn at arbejde i.

Det er vigtigt, at der ikke kommer direkte sol på træværket, mens du træbeskytter det. Hvis træbeskyttelsen tørrer for hurtigt, trænger det ikke ordentligt ind i træet og så virker det ikke efter hensigten.
Til sidst skal man være opmærksom på, at luftfugtigheden ikke er for høj, når man træbeskytter, da træet helst skal være tørt, når man gør det. Derfor kan det også være en god idé at begynde arbejdet op ad dagen, da solen så har haft mulighed for at tørre træet forinden.

Det er mest optimalt at træbeskytte i sommermånederne, da det er her, betingelserne for træet er på sit højeste. Man siger derfor, at træbeskyttelse helst foregår fra slutningen af april måned til og med september måned.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet