Flere og flere ryger: Lokalpolitikere har ikke nogen løsning
Foto: Jens-Erik Larsen

24. APR 2018 • 16:08 • AF ANNA GUDMANN

Flere og flere ryger: Lokalpolitikere har ikke nogen løsning

Antallet af rygere på Bornholm er steget kraftigt siden 2013. At flere og flere ryger, har de bornholmske lokalpolitikere har ikke nogen entydig løsning på.

– Min fantasi rækker ikke ret meget videre. Jeg synes faktisk, vi gør rigtig, rigtig meget i regionskommunen på det her felt, siger Bjarne Hartung Kirkegaard fra Kristendemokraterne.

Han er formand for social- og sundhedsudvalget, og han fortæller, at emnet rygning sandsynligvis først bliver taget op for alvor i udvalget i starten af næste år, blandt andet fordi udvalget har travlt med at fokusere på ældrepolitik.

Leif Olsen fra SF indrømmer også, at han ikke har en løsning.

– Jeg ville gerne have fået en fantastisk idé. Jeg mener helt klart, der skal gøres noget fra politisk side, men jeg har svært ved at se, hvad der kan gøres fra kommunalbestyrelsens side, siger Leif Olsen.

Prisen skal op
Til gengæld er der flere af lokalpolitikerne, der peger på Folketinget, når det kommer til at finde en måde, at få flere til at kvitte smøgerne på.

– Jeg ville ikke have noget imod, at en pakke cigaretter kostede 100 kroner, siger Kirsten Wendell fra Socialdemokratiet.

Det er Niclas Fick fra Enhedslisten enig i.

– Mindre tilgængelighed har altid en effekt, siger han.

Det er politikerne på Christiansborg, der kan beslutte, om afgifterne på en pakke cigaretter skal hæves. DR Nyheder har spurgt folketingspolitikerne om, hvad de tænkte om en prisstigning på cigaretter. DF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og SF talte for en prisstigning.

SENESTE NYHEDER

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER
Frederik føler sig klar til Superligaen

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. JAN 2019 • 09:34
Lørdagsavisen er forsinket
18. JAN 2019 • 18:56 FOR ABONNENTER

Mindre byer vil også have del i nye boliger

18. JAN 2019 • 18:45 FOR ABONNENTER

Flere maner til forsigtighed om byggeri af mange boliger

18. JAN 2019 • 16:32 FOR ABONNENTER

Tv-hold opsporer japaner i Pedersker

Mest læste