Børnehus er blevet renoveret og udvidet

Børnehus er blevet renoveret og udvidet
Børnehuset Nordstjernen set ude fra legepladsen. Også en del af det eksisterende byggeri har fået en ny træbeklædning.
| ABONNENT | 18. MAR 2021 • 10:57
Af:
Holger Larsen og Jacob Jepsen (foto)
| ABONNENT
18. MAR 2021 • 10:57

BØRN

Det var solskin, og der var kage, balloner og flag, da børn og personale onsdag vendte tilbage Børnehuset Nordstjernen på Thorkildsvej i Rønne efter i et halvt år at have brugt den tidligere fritidsordning på Østre Skole som børnehus.

Børnehuset er fra 1967, men der er nærmest tale om et totalt nyt børnehus, idet der er blevet bygget om og til for et større millionbeløb. De oprindelige 250 kvadratmeter er vokset til 385 kvadratmeter, idet der ud mod legepladsen er bygget en tilbygning parallelt med den eksisterende bygning.

– Det var første dag, at børnene blev afleveret her. Børnene er ellevilde over at være kommet tilbage, og de fleste børn er også kommet i dag. Vi har snakket meget om det, og både personale og forældre har også set frem til dagen, siger Nordstjernens pædagogiske leder, Annette Nielsen, da hun viser de besøgende fra Bornholms Tidende rundt i lokalerne.


Annette Nielsen, Nordstjernens pædagogiske leder, er glad for at være tilbage i børnehuset.


Boller i karry

Nogle af vuggestuebørnene er lige stået op efter middagsluren og er i gang med frokosten – boller i karry. Det er en anden nyhed i børnehuset, at varm mad til frokost bliver en del af dagligdagen. Forældrene har valgt at få en madordning, hvilket betyder, at der er ansat en køkkenmedarbejder og bygget både stor café og køkkenfaciliteter.

– Cafeen er et rum, hvor vi kan være mange sammen, når vi må. Lige nu er vi her stuevis, siger Annette Nielsen.

Der er etableret en helt ny stue, kommet flere mindre rum, hyggekroge, huler med videre, så det bliver muligt muligt at arbejde i mindre grupper, der er etableret mere garderobeplads, flere toiletter. Det oprindelige projekt er også blevet tilpasset med coronatiltag som muligheden for at vaske hænder i indgangspartiet, og på samme måde er der ud mod legepladsen nogle vaskefaciliteter, og der er kommet et toilet ude ved legepladsen, så man ikke behøver gå ind i huset for at komme på toilettet.


Klatretårnet set nedefra.

De sidste detaljer

En af de helt store nyheder er klatretårnet, som også kan bruges som hygge- og soverum. Den facilitet er der vist ikke mange børnehaver, der kan prale med.

Onsdag var det ikke muligt at demonstrere de forskellige farver lys i tårnet, for elektrikerne havde lige afbrudt strømmen for at lave noget af det sidste elarbejde. Nogle flyttekasser stod også stablet op, og man venter stadig på nogle møbler. Nogle af de sidste ting mangler lige at komme på plads.

Men både børn og personale er tydeligvis glade for at være tilbage, selv om rammerne for en stor del er nye.

– Det har været fint på Østre Skole, hvor vi har haft nogle gode lokaler. Vi skulle vænne os til nogle andre forhold og et andet område. Flytningerne har krævet noget koordination. Det har været lidt besværligt, men det hjalp, at vi vidste, at vi skulle tilbage til noget godt, siger Annette Nielsen.

Børnehuset får plads til 25 flere børn, og derfor er der også blevet lavet ekstra garderobeplads.

Bo42

Boligorganisationen Bo42 ejer børnehuset, som er en afdeling (13) i Bo42 i det store boligområde Nordparken i Gartnervangen. Det er Bo42, som har stået for byggeriet på baggrund af en kommunal analyse, som viser et behov for flere institutionspladser i Rønne, kombineret med, at kommunen gerne vil tiltrække tilflyttere og især børnefamilier.

Bornholms Regionskommune lejer faciliteterne og står for driften af børnehuset.

 


62

Børnehuset Nordstjernen kan nu rumme 25 ekstra børn. Der er allerede kommet nogle nye, og de nye pladser vil blive fyldt gradvis op i den kommende tid, oplyser børnehusets leder, Annette Nielsen.

Børnehusets kapacitet bliver herefter på 62 børn – 11 i vuggestuen og to børnehavestuer med henholdsvis 26 og 25 børn.

Annette Nielsen oplyser, at man på personalesiden opnormerer med cirka tre nye medarbejdere.