Frustreret pendler om flystop: Det kan koste mig penge

Frustreret pendler om flystop: Det kan koste mig penge
Martin Forsbom må ændre rejseplaner, hvis lønnen skal i hus. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 29. AUG 2022 • 11:04
NYHED | ABONNENT
29. AUG 2022 • 11:04

Martin Forsbom arbejder freelance, så der er ingen løn, hvis han ikke kan rejse.

 

Martin Forsbom bor på Bornholm, men pendler på ugentligt basis – og på den baggrund er arbejdsnedlæggelsen i Bornholms Lufthavn, som hindrer flytrafikken, en kæp i hjulet for ham.

– Jeg flyver normalt over tirsdag og retur igen fredag, siger han.

– Jeg arbejder med lys og er freelancer, og de fleste opgaver ligger i København, så det er der, jeg får til mit rugbrød, kan man sige. Men mit problem som freelancer er jo, at hvis ikke jeg arbejder, tjener jeg ikke nogen penge, så det er vigtigt for mig at komme over. Nu bliver jeg så nødt til at tage færgen, og det giver dels ekstra rejsetid, og så oplever man jo også til tider, at der kan være problemer i forhold til vejret.

– Grundlæggende synes jeg, at det er frustrerende med den konflikt i lufthavnen, som man jo heller ikke rigtig kan finde hoved og hale i. Specielt i forhold til det her med trusler og chikane, som nogen siger, der har været mod personer, som skulle bemande nødberedskabet, siger Martin Forsbom.

Det korte af det lange er, at du ikke kan komme af sted, som du havde regnet med?

– Ja. Min tid hjemme hos familien bliver reduceret. Nu bliver jeg nødt til at tage af sted dagen før, jeg normalt ville rejse, og jeg kommer også senere hjem fredag, og måske først lørdag.

For dyrt

Hvad skal man gøre, synes du? Det lyder som en anke mod dem, der nedlægger arbejdet?

– Ja, altså, jeg kan jo godt forstå, de reagerer, hvis de ikke er blevet hørt. Men jeg er ked af, at det er kommet så vidt, Bornholm er jo virkelig afhængig af både fly- og færgetransporten. Hvilket de nok også godt ved. Og set fra mit og sikkert andres synspunkt er det bare ekstra belastende, når man ikke tjener penge, hvis ikke man kan komme på arbejde, siger Martin Forsbom.

– Nu må jeg så tage en færge mandag aften, for ellers kan jeg ikke nå frem i tide tirsdag. Jeg tager bussen, for med bil på færgen, bro, parkering og så videre bliver det alt for dyrt.