Færgen har ramt molen

Færgen har ramt molen
Læserfotos
TOPNYHED | 3. FEB 2023 • 14:38
TOPNYHED
3. FEB 2023 • 14:38

Express 2 sejlede fredag eftermiddag ind i den ene indermole i Rønne Havn. Et vindstød får skylden.


Express 2 ramte fredag eftermiddag den ene indermole på vej ud af Rønne Havn. Færgen måtte derfor vende om og lægge til kaj igen.

Flere passagerer fortæller til Tidende, at de hørte et stort brag og mærkede rystelser i skibet.

En passager skriver i en mail til Tidende, at hun ved udsejlingen fra Rønne hørte høje lyde. 

– Vi kiggede ud af vinduet og så, at molen var ramt. 

Bornholmslinjen aflyser Express 2 og sætter Povl Anker ind.

Det var ifølge Bornholmslinjen et vindstød, der var årsag til, at færgen sejlede ind i molen. Ifølge DMI blev der omkring klokken 14.30 målt vindstød på op til 11,8 meter i sekundet fra vest-nordvest – målt ved Bornholms Lufthavn.

Søfartsstyrelsen er blevet involveret i sagen. DNV, Det Norske Veritas, har desuden fået udleveret materiale fra Bornholmslinjen og skal tage stilling til skadernes omfang. Først når det er sket, ved Bornholmslinjen, hvornår Express 2 kan sejle igen.

Adskillige aflysninger

Express 2 har været ramt af flere aflysninger i denne uge, hvor Express 1, som normalt sejler på Ystad-ruten, har været på vej til værft.

2'eren blev for en uge siden hastet til Bornholm efter koblingsproblemer på Express 1, men har siden været aflyst adskillige gange på grund af blæsevejr.

Express 2, som altså normalt sejler for Molslinjen i Kattegat, har netop i dag fået forlænget sit ophold på Bornholm med to dage, fordi Express 1's værftsophold er blevet forsinket.

 

 

Express 2 kolliderede med indermolen på sin vej ud af havnen - og måtte vende om.

 

 

Klokken 16 - cirka halvanden time efter afgangen til Ystad - fik passagererne at vide, at de skulle forlade færgen. Foto: Line Søndergaard Hansen