Bornholmslinjen efter turbulent uge: 'Ingen kan være tilfredse'

Bornholmslinjen efter turbulent uge: 'Ingen kan være tilfredse'
Foto: Line Søndergaard Hansen
NYHED | ABONNENT | 4. FEB 2023 • 11:06
NYHED | ABONNENT
4. FEB 2023 • 11:06

Den seneste uge har udfordret Bornholmslinjens færger, og det kulminerede med fredagens påsejling af molen.

Der er ingen, der kan være tilfredse med færgebetjeningen mellem Rønne og Ystad den seneste uge, mener pressechef hos Bornholmslinjen.

Da Tidende ringer lørdag morgen ridser han kort op, hvordan den seneste uge har været fyldt med uheld og dårlig timing.

– Express 1 skal jo på værft hvert år på denne tid. Det er lovbefalet og planlagt, og så vælger vi at hente Express 2 ind, så vi kan fortsætte betjeningen med hurtigfærger og opretholde sejlprogrammet.

Det er almindeligt kendt, at Express 2 ikke er den mest behagelige færge i blæsevejr, men efter et mildt efterår og en rolig januar måned er rederiet optimistiske omkring beslutningen om at hente hurtigfærgen over.

– Men så kommer der blæsevejr lige i den periode, hvor Express 2 skal sejle, og vi gør vores allerbedste med de færger, vi har tilbage for at opretholde en stabil sejlplan, fortæller Jesper Maack.

Blæsevejret betyder, at flere af ugens afgange er blevet ændret, så det i stedet har været Poul Anker, der har taget turen.

– Kulminationen på det hele bliver jo så, at Express 2 sejler på molen i går - og det er bare helt vildt uheldigt, at færgen får den skade.

Han anerkender, at Express 2 ikke er lige så vindstærk, som Express 1, men han mener ikke, at det er en mulighed at planlægge efter vejret. 

Han ærgrer sig over fredagens uheld, og den tumult det forårsagede for passagererne.

– Der er ikke nogen, der kan være tilfredse med det. Hverken os eller bornholmerne.

I fremtiden mener han, at Express 5 kommer til at gøre en stor forskel og gøre overfarten mere stabil - gerne i samspil med Express 1 som reservefærge.

– Hvis Express 1 kan blive på Bornholm, så er der to vindstærke hurtigfærger, når Express 5 kommer i gang lige om lidt.

Han oplyser desuden, at seneste nyt om færgen er, at der først på eftermiddagen ankommer en person, som skal undersøge færgen. Derefter ved rederiet mere om, hvornår Express 2 kommer til at sejle igen.