Elevator på Express 1 ødelagt under blæsevejr

Elevator på Express 1 ødelagt under blæsevejr
Det er uvist, hvornår elevatoren på Express 1 igen er oppe at køre. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 26. NOV 2023 • 12:34
NYHED
26. NOV 2023 • 12:34

Elevatoren på Express 1 er ude af drift, og det skaber problemer for gangbesværede passagerer. Den fik en skade under torsdagens blæsevejr, og man afventer reservedele, lyder det fra rederiet.

Elevatoren på Express 1 har været ude af drift hele weekenden.

Bornholmslinjen meldte det i første omgang ud på rederiets hjemmeside lørdag, og nu forklarer pr- og kommunikationschef, Jesper Maack, at det skyldes en skade, der skete i forbindelse med torsdagens voldsomme blæsevejr.

"Elevatoren fik en skade i det hårde vejr torsdag. Vi afventer reservedele," skriver Jesper Maack i en sms til Tidende søndag.

Måtte blive i bilen under overfarten

Der er som bekendt kun en passagerelevator på Express 1, og det har derfor skabt nogle udfordringer for de gangbesværede passagerer, at der ikke har været en brugbar elevator på hurtigfærgen de seneste dage.

På Facebook giver nogle passagerer blandt andet udtryk for, at man var nødt til at blive siddende i bilen under overfarten.

"Man kan kun blive siddende i en kold bil på vogndækket undervejs og hverken få noget at spise eller drikke eller benytte toilettet! Det er utrolig nedværdigende!," lyder det i en af kommentarerne.

Jesper Maack forklarer, at Bornholmslinjen har kontakt til alle, der har bestilt plads ved elevator, og de hjælpes over landgangen, så de kan komme med elevatoren der i stedet. Men dem, som måtte blive i bilen, var rederiet ikke klar over skulle bruge assistance.

"Vi vidste ikke, de havde brug for hjælp, da de havde ikke bestilt plads ved elevator," skriver Jesper Maack.

Han tilføjer, at alle spørgsmål og henvendelser om eventuel refusion i forbindelse med rejsen skal gå til Bornholmslinjens kundeservice. Express 5 er i skrivende stund ved at vende hjem til Bornholm for igen at overtage sejladsen mellem Ystad og Rønne. Den store hurtigfærge forventes at indgå i driften igen fra onsdag, og Jesper Maack ved på nuværende tidspunkt ikke, om elevatoren på Express 1 når at blive klar inden.

"Jeg har ikke status på reservedele. Mandag eller tirsdag kommer de, tror jeg".