Alternativ sejlplan for lørdag

Alternativ sejlplan for lørdag
Arkivfoto: Jacob Jepsen
TOPNYHED | 3. FEB 2023 • 19:34
TOPNYHED
3. FEB 2023 • 19:34

Sammenstødet med en mole i Rønne Havn fredag eftermiddag kommer også til at påvirke sejlplanen lørdag, der i hvert fald delvist bliver uden Express 2, oplyser Bornholmslinjen.

Den tidlige færgetrafik mellem Rønne og Ystad lørdag bliver uden Express 2, der fredag eftermiddag sejlede ind i indermolen og måtte trækkes ud af drift resten af dagen.

Det oplyser Jesper Maack, der er pr- og kommunikationschef for Bornholmslinjen.

– DNV (Det Norske Veritas, red.) har krævet at få en mand til Bornholm og se på skaderne med egne øjne i morgen, lørdag. Men vi ved ikke, hvornår vedkommende kan være fremme, så vi arbejder på en alternativ sejlplan for i morgen tidlig med det, vi har til rådighed, nemlig Hammershus og Povl Anker, oplyser han uden at kunne gå i præcise detaljer men dog kan garantere, at den alternative fartplan kommer til at gælde 'i hvert fald en del op ad dagen'.

– Vi ved, vi skal starte dagen ud med alternativ sejlplan. Vi kan ikke trække den for længe, vi har nogle gæster, der skal frem og tilbage og har brug for klarhed.

Arbejdet kan begynde

Mens de venter på repræsentanten fra DNV, kan de påbegynde arbejdet med at udbedre skaderne på Express 2, fortæller Jesper Maack.

– Vi har fået lov til at begynde at gøre det arbejde, der skal til, for at Express 2 bliver sejlklar igen. Vi arbejder i aften og nat på at gøre det, DNV siger, vi skal gøre. M

– Det er ikke første gang i hustigfærgehistorien, vi oplever de skader, så vi ved, hvad vi skal.

Klokken 8 er der sat en afgang ind med forlænget sejltid med Hammershus. Samme færge afgår fra Ystad klokken 11. Samtidig sejler Povl Anker fra Rønne til Ystad  her sejler den retur klokken 14:30. Povl Anker tager dagens sidste dobbelttur fra Rønne klokken 18 og retur fra Ystad med afgang klokken 21.