Vil købe Væksthuzet for 2,8 mio – hemmelig fond betaler det hele

Vil købe Væksthuzet for 2,8 mio – hemmelig fond betaler det hele
Der var fuld opbakning til projektet, for alle rakte hånden i vejret, da ordstyreren spurgte, hvem der stemmer ja. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 2. NOV 2023 • 23:10
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. NOV 2023 • 23:10

Torsdag aften holdt Hasle IF ekstraordinær generalforsamling, hvor medlemmerne skulle tage stilling til, om idrætsforeningen skal købe Væksthuzet. Samtlige 51 fremmødte stemte ja, og det kan man ikke fortænke dem i, for en fond vil betale hele købesummen på 2,8 millioner kroner.

Rigtig mange var mødt op i Hasle IF's klubhus for at høre om idrætsforeningens planer om køb af ejendommen Væksthuzet, der ligger på adressen Bykærvej 4. Så mange at der måtte hentes ekstra stole ind. De fleste havde allerede hørt planerne om blandt andet at flytte fitnessafdelingens aktiviteter hen i den store bygning, men de færreste havde nok set komme, at det ikke kommer til at koste idrætsforeningen en eneste krone at finansiere købet.

– Den 26. september fik jeg en opringning af en fond, som spurgte, om vi stadig ville købe Væksthuzet, og om den stadig var til salg, for så ville de godt støtte os med det fulde beløb. Så sagde jeg "hvabehar, kan du ikke lige gentage?", fortalte Hasle IF's formand HC Pedersen, da han præsenterede projektet ved den ekstraordinære generalforsamling torsdag aften.

Fondens navn blev ikke nævnt, for en af betingelserne for fondsdonationen er, at fonden selv bestemmer, hvornår og hvordan navnet offentliggøres. Fondsbeløbet er derimod ikke hemmeligt. 2,8 millioner kroner får Hasle IF til at købe Væksthuzet, og det dækker hele købesummen, som idrætsforeningen har fået forhandlet på plads med sælgeren af bygningen. Idrætsforeningens eneste udgifter bliver at drifte bygningen og stå for vedligehold, og derudover er det også et krav, at foreningen skal anlægges en cykelsti/gangsti, så det er sikkert at komme til Væksthuzet fra Hasle by.

En gylden chance

Det er også et krav, at foreningen i de næste ti år ikke må bruge Væksthuzet til et andet formål end det, som er blevet beskrevet i fondsansøgningen, ellers skal fondsdonationen betales tilbage. Det vil sige, at Hasle IF eksempelvis ikke kan sælge bygningen igen med det samme og så beholde alle fondspengene i klubkassen.

Hasle IF har haft flere byggesagkyndige til at kigge på Væksthuzet, og de har konstateret, at der er tale om en god og solid bygning. Noget af taget skal dog udskiftes inden for de næste fem år, men det er ikke noget, som får hånden til at ryste hos bestyrelsesmedlemmerne.

– Det her er en chance, som vi ikke mener, at vi kan sige nej til, sagde HC Pedersen, som under afstemningen kunne konstatere, at medlemmerne mente det samme. Samtlige 51 fremmødte stemte således ja til, at Hasle IF skal købe Væksthuzet med de betingelser, som følger med fra fonden.

Konfirmationer

Og hvad er det så helt præcist Hasle IF vil bruge Væksthuzet til? Som nævnt skal nogle af lokalerne bruges til foreningens voksende fitnessafdeling, som lige nu lejer sig ind i et mindre lokale et andet sted i byen, og derudover er det planen, at Væksthuzet skal bruges til e-sport, yoga, fysioterapi og kettlebellstræning.

Det vil også være muligt for klubbens medlemmer at leje Væksthuzet til private arrangementer som eksempelvis konfirmationer, for bygningen er indrettet med både industrikøkken og store festlokaler.

– Det er noget, som vi har hørt, at der har været mangel på i byen, fortalte kasserer Trine Leerskov og oplyste, at prisen for at leje Væksthuzet til et weekendarrangement vil være 3500 kroner.

Det er aftalt med sælger, at Hasle IF overtager ejendommen den 13. januar 2024, og det ser formand HC Pedersen frem til.

– Tak for opbakningen, så er det ikke helt forgæves, hvad vi har lavet det seneste halve år. Og så ved vi også, hvad vi skal lave det næste halve år, lød hans afsluttende bemærkning, da han rundede den ekstraordinære generalforsamling af.

Ejendommen fungerer i dag som "væksthus" hvor man kan holde fest, reception, forretningsmøder, konference eller en koncert, da der både er scene, lys-og lydudstyr, samt forskellige størrelser lokaler med plads op til 120 mennesker. Hasle IF vil primært benytte ejendommen som fitnesscenter. Arkivfoto: Jacob Jepsen