Spektakulært overtidscomeback i topopgør: 'Vi troede på det hele vejen'

Vikings anfører, Steffen Sørensen, udligner her til 3-3 blot 10 sekunder før slutfløjtet i topopgøret mod AaIF i Bornfiber Ligaen. Video: Jesper Gynther
NYHED | RØNNE STADION NORD | ABONNENT | 24. SEP 2022 • 20:36
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE STADION NORD | ABONNENT
24. SEP 2022 • 20:36

AaIF førte med to mål, da lørdagens topopgør mod Viking gik i overtid, men takket være et vildt comeback fik rønneboerne alligevel hevet point med hjem.

Selvom sæsonen kun har været i gang i en måned, tegner det allerede til, at bornholmsmesterskabet i fodbold kommer til at blive en kamp mellem AaIF og Viking.

Derfor var der med spænding set frem til, at de to klubber lørdag skulle møde hinanden på Rønne Stadion Nord, og tilskuerne fik da også al den drama og intensitet, som de kunne have håbet på. Godt nok endte 1. halvleg målløst, men efter pausen blev der scoret hele seks mål.

AaIF kom først på måltavlen, da Adrian Koefoed scorede til 1-0 efter 51 minutter, og Thomas Granlyst udbyggede føringen i det 61. minut. Vikings Frederik Trier Kongensgaard fik reduceret efter 84 minutter, men spændingen blev noget kortvarig, for allerede minuttet efter fik Frederik Koefoed scoret til 3-1.

To mål i overtiden

Det var noget af en mavepuster for Viking, men de hvidblusede gav ikke op, selvom kampen nu gik ind i overtiden. Og troen på point blev tændt endnu mere, da Jimmie Larsen på et hovedstød fik reduceret til 2-3 i det første minut af dommerens tillægstid.

Viking sendte næsten alle mand op i angrebet for at jagte det udlignende mål, og det sats gav pote. Anfører og midterforsvarer Steffen Sørensen scorede således til 3-3 blot 10 sekunder før dommerens slutfløjt.

– Vi har også lavet de her comebacks før på vores hjemmebane, så vi troede på det hele vejen, siger Steffen Sørensen.

Overordnet set er han tilfreds med, at kampen endte uafgjort.

– Det var en hård topkamp. Det bliver afgjort på marginalerne og på hinandens fejl. De scorer vel på det, de har, og vi brænder et par store, men det var en tæt kamp, og det vidste vi også godt, at det ville blive, siger han.

'Jeg er ret sur lige nu'

Mindre tilfreds var spillerne hos AaIF, som måtte se sejren glide ud af hænderne på dem i de tre sidste minutter af kampen.

Frederik Koefoed erkender da også, at han troede, han havde sikret sit hold sejren, da han scorede til 3-1 efter 84 minutter.

– Det er fandeme frustrerende, at vi ikke lige får lukket den. Vi er foran med to mål med tre minutter igen, så jeg er ret sur lige nu, siger han.

Han mener dog, at AaIF leverede en flot indsats i den ordinære spilletid.

– Før de scorer, så synes jeg faktisk, vi spiller meget godt. Vi får kørt den godt rundt, og vi får brændt nogle store chancer. Det er lige den sidste aflevering, der mangler. Og så til sidst bliver vi for passive, når de scorer. Der skal vi være mere cool, siger han.

AaIF og Viking kommer til at dyste om titlen

Det uafgjorte resultat betyder, at AaIF og Viking fortsat ligger på henholdsvis første- og andenpladsen i Bornfiber Ligaen, som er Bornholms bedste herrerække. AaIF har 13 point og Viking har 11 point, og så er der et godt stykke ned til de følgende hold, som alle har tre point på kontoen, men dog for færre spillede kampe.

Både Frederik Koefoed og Steffen Sørensen forventer da også, at det bliver AaIF og Viking, som kommer til at kæmpe om titlen, når det hele afgøres i slutspillet til foråret.

Hvordan synes du, styrkeforholdet er mellem jer?

– Det er fuldstændig lige. Det bliver marginalerne på dagen og viljen. Det er viljen, man vinder de her kampe med, siger Steffen Sørensen. 

Samme holdning har Frederik Koefoed.

– Der er ingen tvivl om, at begge hold har gode spillere, så jeg tænker, det bliver spændende til sidst. Jeg tror, det bliver et meget lige kapløb.