Snart bliver det virkelighed: 'EM har været Ciljas store drøm'

Snart bliver det virkelighed: 'EM har været Ciljas store drøm'
Cilja Folman Westh og ponyen Solvangs Morning Surprice skal repræsentere Danmark ved EM i Polen i begyndelsen af august. Målet er at klare sig så godt som muligt. Privatfoto
NYHED | MILITARY | 23. JUL 2022 • 13:02
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | MILITARY
23. JUL 2022 • 13:02

Cilja Folman Westh er blandt deltagerne ved EM i military for ponyer i første uge i august.


Første onsdag i august begynder EM i military for ponyer i den polske by Strzegom. Blandt deltagerne er Cilja Folman Westh, som stiller op sammen med sin pony Solvangs Morning Surprice.

Ekvipagen er blevet udtaget af holdleder for military Kerstin Dahlmann og elitesportschef Janni Thermann i Dansk Ride Forbund efter at have kvalificeret sig i begyndelsen af maj ved et stævne i polske Sopot, hvor de vandt deres klasse.

– EM har været Ciljas store drøm, lige siden hun begyndte at ride military og kunne følge de mange dygtige bornholmske militaryryttere gennem tiden, hvor nogle af dem deltog i EM. Nu er det så Cilja selv, der snart skal afsted, fortæller hendes mor, Cathie Westh, i en mail.

Holde hovedet koldt

Cilja Folman Westh har haft Solvangs Morning Surprice siden april 2021. Sammen har de opnået andenpladser ved DM i military for ponyer, hold-DM (blandet) og NM for hold i military for ponyer. EM begynder den 3. august og varer til den 7. august og omfatter også spring og dressur.

– Målet er at klare sig så godt som muligt. Konkurrencen er hård, så i første omgang er det kampen om selv at gøre det så godt som muligt med sin pony og holde hovedet koldt og ikke glemme at nyde denne helt specielle oplevelse, fortæller Cathie Westh.