Populær skydeturnering kommer til Lobbæk

Populær skydeturnering kommer til Lobbæk
Nerf er et legetøjsbrand der er blevet populært over hele verden. Bogstaverne er en forkortelse for Non-Expanding-Recreational-Foam og er skydelegetøj beregnet til indendørs brug. Ammunitionen er lavet af skum, hvilket sikrer at børnene kan lege med skydevåben uden at komme til skade. Arkivfoto: Holger Larsen
NOTITS | ABONNENT | 18. JUN 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
18. JUN 2022 • 05:30

Søndag den 26. juni får bornholmske børn og barnlige sjæle mulighed for at deltage i en Nerf-turnering, hvor de skyder med luftpistoler på hinanden.

Det er Bornholms Legetøjs Museum, der er arrangør af turneringen, og den foregår i i Lobbæk i samarbejde med Lobbæk Borgerforening, der afvikler børnedag i byen samme dag.

– Man dukker bare op, siger Mikkel Dahlmann, formand for Bornholms Legetøjs Museum.

– Vi har et ordentligt arsenal af lånevåben og sikkerhedsudstyr, og så er det gratis at være med. Det eneste krav er, at man har lyst til at prøve det.

Han oplyser, at der vil være fire forskellige aldersklasser i turneringen: 6-8 år, 8-12 år, 12-16 år og 16+.

Mikkel Dahlmann forklarer reglerne for et nyt hold deltagere, da der i april blev afviklet Nerf-turnering på Åvangsskolen. Arkivfoto: Holger Larsen

Vil træne på tom legeplads i Rønne

Hvis man deltager i turneringen i Lobbæk og synes, det er sjovt at spille Nerf, så kan man efterfølgende melde sig ind i foreningen Bornholms Legetøjs Museum, der satser på at kunne tilbyde ugentlige træninger efter sommerferien.

Foreningen har anmodet kommunen om at få tilladelse til at benytte de grønne område bag ved legepladsen på Malmøvej i Rønne til både træning og kamp. 

– Jeg har gået forbi mange gange, og området bliver aldrig nogensinde brugt. Så måske kunne vi bruge det til noget fornuftigt i stedet for, at det bare står tomt.

– Så efter sommerferien vil vi meget gerne sparke det i gang og få unge mennesker til at røre sig. Det kræver ikke rigtig noget, før man kan være med, for man skal bare løbe rundt og hygge sig, siger Mikkel Dahlmann, som håber, at der på sigt vil blive etableret Nerf-klubber i mange af de bornholmske byer, så der er nogle at konkurrere imod.

– Vi har også fået en aftale om at hjælpe Værftet i Nexø med at starte et Nerf-hold under deres forening med henblik på at kunne lave en reel turnering på øen, fortæller han.