Ni heste i den store finale

Ni heste i den store finale
Ismael F Boko/John Gommans kan overraske Golden League-favoritterne i sin kun fjerde start på Bornholm. Foto: Torben Ager
NOTITS | ABONNENT | 28. SEP 2023 • 18:00
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
28. SEP 2023 • 18:00

Efter 16 indledende afdelinger er det lørdag eftermiddag tid for den store finale i Bornholms Brand Golden League.

Lørdag eftermiddag afvikles to af sæsonens sidste storløb på Bornholms Brand Park, Bornholms Brands 3 års-mesterskab og finalen for hurtigtraverne i Bornholms Brand Golden League. Begge løb har samlet ni deltagere.

I Golden League-serien har der været 16 indledende afdelinger, men fem af hestene på top 10-listen kommer ikke til start i finalen. Med al respekt for de resultater, Give Me Love, Gaia P og Frøns Hjortshøj har opnået i denne sæson, skønnes de endnu ikke modne nok til at dyste med de bedste heste i hurtigklassen. Af hestene fra øverste hylde kigger man også forgæves efter Capture og Bonny Boy. Sidstnævnte stiller op i lørdagens montéløb, hvor Annika Schou-Lund har førstepladsen i Rytterserien 2023 at forsvare.

Diamondwind blev en suveræn vinder af Golden League-serien og er med startspor fire også den oplagte favorit i finalen. Banens programtipper, Michael Holm, ser således på lørdagens løb:

”Det ligner på forhånd et opgør mellem 4. Diamondwind og 5. Ismael F Boko. Diamondwind er lynhurtig fra start, har taget de fleste sejre fra spids, men har i år også bevist, at den spurtbesejre konkurrenterne, hvis den får det helt rigtige rygløb. Her ligner det dog spids til Diamondwind, men der er stor sandsynlighed for, at den tidligt i løbet får selskab, der har været forrygende gående de seneste par gange. For to starter siden knækkede Ismael F Boko spidskørte Marvellous Tooma og tabte kun til en rygkørt Diamondwind. Senest var det Nick Sisu, der fik Ismael F Bokos styrke at føle. Spørgsmålet er, om den for tredje gang har styrken til at knække en dygtig spidshest”.

Ismael F Boko har kun løbet tre løb på Bornholm og optræder derfor ikke på pointlisten i Golden League-serien.

Videre skriver Michael Holm:

”3. Apollo Damgård har ogsåen god udgangspositionog kan muligvis profitere af favoritternes kørsel. Man skal ikke blive overrasket, hvis Apollo Damgård dukker op i sejrsstriden.

6. Marvellous Tooma risikerer at side for langt tilbage undervejs, og så rækker hestens ellers effektive slutspurt ikke til sejr. Den skal helst ligge på lur i andet spor eller tredje par udvendigt i et overpacet løb.

9. Jetset Onion tilbragte senest hele sidste omgang i tredje spor, men var alligevel med på målfotoet bag Cash Sali og Baltic Baunely. Den er igen en trio-kandidat”.

Spændende 3 års-løb

Kampen om Bornholms Brands 3 års-mesterskab bliver ikke mindre spændende, idet tre af de ni heste ikke har det store kendskab til den lille bornholmske bane. Lunden-træner Bjarke Haagensen kommer med to af sine egne heste, Imola og Itzy Bitzy Love, mens Mads Petersen kører Thomas Lind-Holm-opdrættede Jewellery Rain, der kun har kørt ét løb på Bornholm.

Imola, der køres af Bjarke Haagensen selv, har i sine ti løb på flere af landets baner tjent næsten lige så meget som de øvrige otte finaledeltagere tilsammen, selv om hesten endnu ikke er løbet først over målstregen. Da ingen af de bornholmske heste er udprægede vinderheste, bliver det alligevel Imola, spillerne skal sættes deres lid til fra spor tre.

Jewellery Rain lukker feltet med start i spor ni, men viste forrige løbsdag, at den har farten til at udfordre de foranliggende konkurrenter på langsiderne. Det ligner en top 2-placering, måske oven i købet en sejr, hvis Imola får problemer med de snævre sving på Bornholms Brand Park.

Af de øvrige deltagere er det kun Ina Baunely/Kim Hjort, Itzy Bitzy Love/Nicolaj Haagensen og Ivory Bork/John Gommans, der møder op med en enkelt sejr på cv’et.