Ikke alle medlemmer ønsker at købe Væksthuzet

Ikke alle medlemmer ønsker at købe Væksthuzet
Ikke alle medlemmer af Hasle IF foretrækker at købe Væksthuzet. Det vil være bedre med en tilbygning til klubhuset for at skabe mere liv ved stadion, lyder argumentet. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 27. MAR 2023 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. MAR 2023 • 05:30

Fredag aften holdt Hasle IF generalforsamling, og her spurgte et medlem, hvorfor bestyrelsen hellere vil købe Væksthuzet end lave en tilbygning til klubhuset.

Der var godt 40 fremmødte til generalforsamlingen fredag aften i Hasle IF, og forsamlingen bidrog flittigt med både kommentarer, spørgsmål og forslag til formandens beretning og efterfølgende til afdelingsformændenes beretninger.

Et medlem undrede sig over, hvorfor klubben - nu da den mangler plads til aktiviteter - prioriterede Væksthuzet og ikke en tilbygning til klubhuset, som der blev omtalt på sidste års generalforsamling. At samle aktiviteterne ved klubhuset ville give mere liv ved stadion, mente vedkommende.

Formanden, HC Pedersen, gav vedkommende ret i at samle alle aktiviteter omkring klubhuset, da det ville være optimalt, og at en tilbygning stadig kunne komme på tale, specielt hvis et køb af Væksthuzet glippede. Men Væksthuzet er optimalt her og nu, da det mere eller mindre står klart til de i beretningen nævnte aktiviteter, hvorimod en tilbygning vil tage måske fire år at få etableret, og den vil også blive dyrere end et køb af Væksthuzet.

– Endvidere vil de planlagte aktiviteter i Væksthuzet erfaringsmæssigt ikke give synderlig mere aktivitet i klubhuset, og vi må handle ”her og nu”, hvis vi vil beholde aktiviteter i byen. Vi må følge med tiden og udviklingen i samfundet, fortalte HC Pedersen.

Aflønne frivillige

Der blev også talt en del om mangel på frivillige.

Et medlem foreslog, at klubben ansætter en frivillig koordinator, hvilken man rundt omkring bordene nikkede til som en god idé. I den forbindelse kom man også ind på en eventuel aflønning eller godtgørelse af de frivillige – og er der forskel på, om man eksempelvis er frivillig i fodbold, gymnastik, bordtennis eller i klubhusudvalget?

Et andet medlem nævnte, at også de unge – og børnenes forældre – stiller større krav i dag til trænerne, end man har gjort tidligere, og at man ikke kan undgå en eller anden form for aflønning eller godtgørelse til trænerne og lederne.

– Aflønning af de bedste seniorhold i fodbold er nødvendigt, hvis man vil have trænere, ligesom man også i dag aflønner trænere og ledere med en form for godtgørelse i flere af de andre afdelinger. Vi befinder os i 2023, fortalte et medlem.