Håndbold: Stolt Viking-træner: ’Godt gået, drenge’

Målvogter Jeppe Dahl og Tobias Thisen - topscorer med 15 mål - bidrog væsentligt til det ene point mod topholdet Amager SK. Foto: Kjeld Lundbæk
NOTITS | 11. DEC 2022 • 16:35
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS
11. DEC 2022 • 16:35

Viking Rønnes håndboldherrer spillede lige op med topholdet, Amager SK.

Hold kæft, hvor var det godt, drenge!

Selv om det kun blev til det ene point, da Viking Rønnes håndboldherrer lørdag havde besøg af Amager SK i Bornholms Kultur- og Idrætscenter i Allinge, så var resultatet en tidlig julegave til træner Michael Mortensen. Dels var det det første bornholmske point efter tre store nederlag på stribe, dels kom oprejsningen mod rækkens ubesejrede tophold, Amager SK, kom til Bornholm med otte sejre af otte mulige på kontoen.

De to hold serverede et brag af en håndboldkamp med spænding fra første til sidste sekund, men skulle der have været en vinder, så var det hjemmeholdet, der stod for de fleste afbrændere. Foran med 27-26 smadrede kampens store spiller, Viking Rønnes Tobias Thisen, bolden på stolpen, hvorefter Amager SK’s målmand kastede den lige ud i hænderne på Mathias Hjorth. Men også han ramte stolpen, og således forsvandt den første og sidste bornholmske chance for at komme foran med to mål op i den blå luft.

Han legede med mig

I stedet for udlignede Amager SK til 27-27, hvorefter en udvisning til gæsterne kun resulterede i en enkelt bornholmsk scoring: Bastian Thisen til 28-27. Med to minutter igen scorede storebror Tobias med sit 15. mål til 29-28, men kort efter udlignede Amager SK igen fra højre fløj til slutresultatet 29-29.

– Ja, de havde en særdeles kompetent højrefløj, som gjorde alt for at lege med mig, indrømmede den anden af Viking Rønnes store spillere i lørdagens kamp, målmand Jeppe Dahl, der afløste Jannik Dam ved stillingen 8-7 i 1. halvleg.

– Men så måtte jeg jo bare koncentrere mig om at snuppe de andre bolde, grinede Jeppe Dahl – og den plan havde han særdeles stor succes med.

I den noget ophidsede slutfase tog Amager SK alle midler i anvendelse for at stoppe den storspillende Tobias Thisen, og det var en godt mørbanket Viking Rønne-spiller, der efter kampen humpede ud i omklædningsrummet. Desværre røg alle overgrebene ikke ind på tavlen hos de to dommere, Troels Dam og Daniel Pedersen, og det var også stærkt medvirkende til, at Amager SK ikke blev tilføjet sæsonens første nederlag.

– Det blev lidt forvirret til sidst. I de sidste tre kampe har vi ikke kunnet følge med i 2. halvleg, så måske kom der lidt ekstra nerver på i dag, da vi pludselig stod med chancen for at vinde. Kombineret med nogle tvivlskendelser, selv om det nok var ens begge veje, kommenterede træner Michael Mortensen.

Tobias Thisen førte an

Tobias Thisen viste vejen for hjemmeholdet fra første dommerfløjt. Amager SK førte fem gange med ét mål, men hver gang udlignede Tobias Thisen. Først efter 11 minutters spil meldte Kristen Harild og Daniel Larsen sig på banen som målscorere, men det var fortsat gæsterne, der var foran med ét mål. Undtagelsen var, da Daniel Larsen nettede til en Viking Rønne-føring på 8-7.

Da Kristen Harild løb ind i en udvisning, stak Amager SK af til 10-8, men klar til kamp igen udlignede Kristen Harild og Daniel Larsen til 11-11. Tobias Thisen sørgede for målene til 12-12 og 13-13, men så fulgte en periode, hvor d’herrer Thisen og Harild tog sagen lidt for meget i egen hånd. Tre-fire skud i utide og en kikset indspilning til stregen gjorde, at Amager SK efter to fire måls-føringer kunne sikre sig en pauseføring på 18-15.

Tobias Thisen scorede de sidste to Viking Rønne-mål i 1. halvleg og var klar igen fra 2. halvlegs start. To hurtige Thisen-reduceringer til 16-18 og 17-18 gjorde, at Viking Rønne aldrig blev sat helt af. En enkelt gang var Amager SK foran med tre mål, 22-19, men Kristen Harild, Tobias Thisen og Laurits Ibsen fik udlignet til 22-22. Det sidste kvarter skiftedes holdene til at være foran med ét mål. Især takket være en håndfuld fine redninger af Jeppe Dahl i det bornholmske mål.

Med det ene point forsvarede Viking Rønne fjerdepladsen i Kvalifikationsrækkens pulje 3, hvor der nu holdes juleferie frem til den 8. januar. Turneringen genoptages med en udekamp mod bundholdet Rudersdal

Håndbold: Serie 1, herrer

Viking Rønne - Amager SK 29-29 (15-18)