Gå ikke på kompromis med valget af forsvarsadvokat

Gå ikke på kompromis med valget af forsvarsadvokat
SPONSORERET AF FORSVAREREN.DK |

Når du står i en situation, hvor du har brug for hjælp og vejledning af en advokat, skal du ud at finde den helt rette. Det er nemlig hverken nødvendigt eller nogen god idé at vælge den første og bedste, du støder på.

Specielt hvis det er en forsvarsadvokat, du har brug for, bør du ikke gå på kompromis. Men hvordan finder du den rette forsvarsadvokat?

Find en advokat med speciale i det rigtige

Der er rigtig mange forskellige advokater, men det er ikke alle, der varetager alle slags opgaver. Som regel specialiserer en advokat sig inden for nogle bestemte juridiske områder. Når du skal finde den bedste forsvarsadvokat, skal du derfor finde en, som har kompetencer inden for lige præcis det, du har brug for hjælp til.

Det tager ofte lang tid at finde den rette advokat, men det er værd at bruge den tid, da du som regel skal have et længerevarende samarbejde med vedkommende.

I Danmark har du desuden ret til frit at vælge imellem alle advokater i Danmark, når du leder efter en forsvarer.

Vælg en advokat du passer sammen med

Det drejer sig som sagt ofte om et længerevarende samarbejde, når du har brug for en forsvarsadvokat. Derfor er det også vigtigt, at det er en person, du passer sammen med. Det er ikke alle mennesker, du falder i hak med, men når det gælder lige præcis en advokat, er det nødvendigt, at du og din advokat ”taler samme sprog”.

Find en advokat der hjælper dig hele vejen

Der er forskel på, hvad forskellige advokater kan hjælpe med. Det er en fordel, hvis du vælger en forsvarsadvokat, der hjælper dig hele vejen. Der er nemlig forsvarsadvokater, der fortsætter med at hjælpe dig med afsoningssted, prøveløsladelse m.m., hvis du bliver dømt. På den måde er du fri for at skifte mellem flere advokater.