Rolleskift: Danielsson skifter udvalg og træder ud af bestyrelse

Rolleskift: Danielsson skifter udvalg og træder ud af bestyrelse
René Danielsson. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 27. NOV 2023 • 12:38
NYHED | ABONNENT
27. NOV 2023 • 12:38

Et nyt politisk udvalg og en udtræden af Beofs bestyrelse. Det bliver formentlig virkeligheden for René Danielsson efter kommunalbestyrelsesmødet torsdag. En strategisk samt en praktisk beslutning, forklarer politikeren om de to skift.

Der er et mindre rolleskift på vej i de politiske udvalg i kommunalbestyrelsen.

René Danielsson (DF) bytter plads med Mark Palmquist (K), således at Danielsson overtager pladsen i økonomi-og klimaudvalget, mens Palmquist fremover skal sidde i natur-, miljø- og planudvalget. Det fremgår af dagsordenen til kommunalbestyrelsesmødet torsdag. Begge politikere er en del af valggruppen (K, DF, EL og KD), der har indstillingsretten til de pågældende udvalg.

– Det er et tilbud, vi har fået fra Det Konservative Folkeparti, og det har jeg sagt pænt ja tak til, siger René Danielsson om den lille rokade.

Efter at Linda Kofoed Persson skiftede fra Dansk Folkeparti til Konservative, har Dansk Folkeparti ikke længere en plads i det vigtige økonomiudvalg, og udvalgsbyttet er da også en naturlig konsekvens af Linda Kofoeds partiskifte, fortæller René Danielsson.

– Det er for at flytte så mange af konstitueringspartierne ind i økonomiudvalget. Men jeg er jo heller ikke så blåøjet, at jeg godt er klar over, at det også er fordi, de gerne vil have styrket deres position i fagudvalgene. Men jeg tænker alligevel, at det var en no brainer at takke ja.

Farvel til affald

Skiftet til økonomiudvalget betyder så samtidig også, at René Danielsson vinker farvel til natur-, miljø- og planudvalget, hvor han har været engageret i flere af sagerne.

I den forbindelse kan blandt andet nævnes hele sagaen om affaldshåndtering, der bliver førstebehandlet i fagudvalget, Danielsson nu forlader.

– To tredjedele af sagerne ender jo i økonomiudvalget alligevel, men jeg kommer selvfølgelig til at mangle nogle af de faglige drøftelser. Det er jo heller ikke økonomi- og klimaudvalget, der har dialogen vedrørende Bofa for eksempel. Det har fyldt relativt meget i mit liv de sidste par år, men jeg synes, det er vigtigere, at vi får en plads i økonomiudvalget, og man kan ikke både blæse og have mel i munden.

Hvis kommunalbestyrelsen, som forventet, godkender anmodningen, vil udpegningen være gældende fra tidspunktet for kommunalbestyrelsens beslutning og for den resterende del af valgperioden indtil 31. december 2025.

Udskiftning i Beofs bestyrelse

Det er dog ikke den eneste ændring, der sker i René Danielssons virke som kommunalbestyrelsesmedlem.

Af dagsordenen fremgår det også, at Danielsson har anmodet om, at Torben Kofod Ager (K) udpeges som bestyrelsesmedlem i Bornholms Energi og Forsyning (Beof) i stedet for ham selv. En forholdsvis udramatisk anmodning, forklarer politikeren.

– Det er fordi, jeg har fået nyt arbejde, og det arbejde falder sammen med møderne i Beof. Møderne ligger op til, at jeg skal lave det logistiske arbejde i forhold til de aktiviteter, vi har i weekenden, siger René Danielsson, der for nylig tiltrådte i sin nye stilling som logistikbefalingsmand hos hjemmeværnet.

Han fortæller, at udskiftningen tidligere har været drøftet med Torben Kofod Ager, og det ændrer ikke noget, at Kofod Ager nu repræsenterer Det Konservative Folkeparti og ikke Dansk Folkeparti.

– Jeg har også drøftet det med både Zille (Vangsaa, DF red.) og Sabine (Lyngberg, DF red.), og der var ikke nogen af dem, der umiddelbart havde interessen. Så jeg spurgte Torben, om han kunne have interesse i det, og det sagde han ja til, siger René Danielsson, før han tilføjer:

– Stod det til mig, sad der ikke nogen politikere i Beofs bestyrelse, men det kommer man ikke til at reducere i denne periode. Jeg havde egentlig haft det fint med, hvis pladsen var blevet fjernet, men når det nu skal være, synes jeg, det er godt, at det er Torben, der kommer ind og kan få den indsigt, for det er altså et relativt komplekst sagsområde.

Det fremgår af dagsordenen, at udskiftningen kan ske ved afholdelse af en ekstraordinær generalforsamling, hvor kommunen bemyndiger Beof til at afholde og gennemføre generalforsamling, så der kan foretages alle nødvendige sagsskridt i forbindelse med udskiftning af bestyrelsesmedlem i overensstemmelse med kommunalbestyrelsens beslutning.