Jacob Trøst sygemeldt

Jacob Trøst sygemeldt
Jacob Trøst er sygemeldt indtil videre. Foto: Marine Gastineau
TOPNYHED | 16. SEP 2024 • 11:01
Jakob Marschner
Journalist
TOPNYHED
16. SEP 2024 • 11:01

Opdateringer
11.30: Kommentarer fra Morten Riis

Borgmester Jacob Trøst (K) har sygemeldt sig "indtil videre".

Det sker efter at hans krop torsdag "sagde fra" under et møde, oplyser han på Facebook, hvor han beskriver, hvad der skete:

"Efter sommerferien har der været fart på, og jeg har nok ikke givet mig selv tid til at standse op og mærke efter", skriver Jacob Trøst.

"Men under et møde i torsdags sagde kroppen fra; den gav mig vel det, man kalder et vink med en vognstang. Pludselig fik jeg en lysende streg ned gennem synsfeltet på begge øjne."

"Først undrede jeg mig over det, men så blev jeg bange for, om det kunne være noget alvorligt, for jeg havde aldrig prøvet noget lignende før."

"Kort efter blev teksten på skærmen ulæselig, men jeg havde – ud over lidt hovedpine –ikke andre symptomer. Det gik over efter et kvarters tid og et besøg hos lægen dagen efter bekræftede, at det var en belastningsreaktion", skriver Jacob Trøst.

"Det bliver jeg nødt til at tage alvorligt, så jeg må desværre "trække stikket" indtil videre, så jeg kan samle kræfter og komme tilbage med fornyet energi. Tak til jer, der har mindet mig om, at mit helbred er vigtigere end alt andet", fortsætter borgmesteren.

"Pas på jer selv og hinanden", slutter han sit Facebook-opslag.

Riis afløser i en måned

Viceborgmester Morten Riis (EL) vil efter behov afløse Jacob Trøst til og med uge 42, det vil sige indtil midten af oktober. Han kommer dermed til at lede kommunalbestyrelsens møder både på torsdag og den 10. oktober, hvor det nye kommunebudget skal henholdsvis første- og andenbehandles.

– Indtil videre er det til og med efterårsferien, at Jacob har brug for at trække stikket og tale med nogle med forstand på de her ting. Jeg er mødeleder ved det næste møde i kommunalbestyrelsen. Og afløser for Jacob, siger Morten Riis.

– Vi har aftalt, at jeg afløser ham der, hvor det er nødvendigt. Men jeg ønsker ikke at tiltage mig en plads, der ikke er min. Det er et spørgsmål om at finde en balance, siger han.

Morten Riis ønsker ikke at gå ind i, hvad der vil ske, hvis Jacob Trøsts sygemelding kommer til at række længere ud end den kommende måned.

Formelt træder viceborgmesteren ind som leder af kommunalbestyrelsens møder, når borgmesteren er forhindret. Men om der også er en tidsmæssig grænse for, hvor længe viceborgmesteren kan blive i den rolle, og hvornår konstitueringsaftalens ord om, at "borgmesterposten besættes af Det Konservative Folkeparti" gør Morten Riis sig ingen tanker om.

– Det er der ikke så meget at sige om. Vi har aftalt, at vi gør status efter efterårsferien, og så håber vi, at han har fået det tilstrækkeligt meget bedre. Det håber jeg meget, at han har, siger Morten Riis.

– Jeg er da selvfølgelig berørt. Det er da trist, at han har det på en måde, så han er nødt til at sygemelde sig, siger han.

 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT