Formand om Frobergs entré: 'Det er vigtigt, vi har folk af Christians kaliber'

NYHED | 26. AUG 2023 • 11:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
26. AUG 2023 • 11:00

Lokalformand Ianto Gerdes glæder sig over, at Christian Froberg Dahl fra Ekkodalshuset vil stille op til kommunalvalget for De Konservative.

For halvanden uge siden sagde Det Konservative Folkeparti på Bornholm farvel til en folketingskandidat, da Henriette Søvind forlod partiet. Nu siger formand Ianto Gerdes velkommen til Christian Froberg Dahl fra Ekkodalshuset som mulig kandidat til kommunalbestyrelsen.

– Jeg er rigtig glad for, at Christian stiller sig til rådighed og ønsker at være kandidat til kommunalvalget. Jeg tror, han er en styrkelse af vores parti, lyder lokalformandens umiddelbare kommentar lørdag formiddag.

Ianto Gerdes mener, det er vigtigt, at kommunalbestyrelsen er sammensat, så den bedst muligt repræsenterer og afspejler det bornholmske samfund, og han tror, at Christian Froberg Dahl vil kunne styrke kommunalbestyrelsen.

– Det er rart at få nogen fra erhvervslivet til at stille op til sådan noget som kommunalbestyrelsen. Der er langt imellem dem, og jeg synes, det er vigtigt, vi har folk af Christians kaliber og nogle, som er integreret i det bornholmske samfund og driver virksomhed herovre, for det er nogle mennesker, der har en indsigt, siger Ianto Gerdes.

Helt andre øjne

I den nuværende konservative gruppe i kommunalbestyrelsen sidder Mark Palmquist, som ejer og driver virksomheden Gudhjem Bus. Ifølge Ianto Gerdes ligger folk som ham og Christian Froberg Dahl inde med vigtig viden, når kommunalbestyrelsen behandler sager, der har konsekvenser for erhvervslivet.

– Jeg er selv ansat i staten, i Forsvaret, og er ikke påvirket af kommunens beslutninger på det erhvervsmæssige område på samme måde, som de er. Det er mange gange noget, de erhvervsdrivende kan mærke. Der ser jeg det som en styrkelse, at man også har de erhvervsdrivende repræsenteret i en kommunalbestyrelse, siger den konservative lokalformand.

Christian Froberg Dahl erkender, at han træder aldeles uerfaren ind i den politiske verden. Godt nok er han formand for arbejdsgiverforeningen Horesta Arbejdsgiver, men arbejdsgiverpolitik og kommunalpolitik er lidt hver sin verden, vurderer Ianto Gerdes, der ikke ser det som et problem, at De Konservatives nye navn er lokalpolitisk uprøvet.

– Tværtimod ser jeg det nogle gange som en styrkelse, for i hvert fald i den første valgperiode ser de på det med nogle helt andre øjne, ligesom med Jacob Trøst. Det er også meget sundt en gang imellem, tror jeg, at man får kigget på tingene med andre øjne og måske på den måde får en positiv udvikling i kommunalbestyrelsen, siger Ianto Gerdes.

Der kommer til at ske noget

Næste kommunalvalg finder sted den 18. november 2025, og selv om der er længe til, ser Ianto Gerdes allerede fremad.

– Det bliver spændende at se, hvordan det ser ud i 2025. Jeg ved godt, at der næsten er to og et halvt år til, men der kommer til at ske noget næste gang, der er valg, og den næste kommunalbestyrelse skal også være så bredt repræsenteret i det bornholmske samfund som muligt. Der er jeg glad for, at sådan en som Christian, en erhvervsdrivende, stiller op, siger han.

Formelt er det generalforsamlingen i den konservative lokalforening, der vælger kandidaterne til kommunalvalget.