"Anette Stæhr har haft enorm indflydelse"

NYHED | ABONNENT | 22. JAN 2023 • 15:25
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
22. JAN 2023 • 15:25

Et stabilt element med enorm indflydelse i Socialdemokratiet på Bornholm i hele det nye årtusinde. Sådan beskriver gruppeformand Claus Larsen-Jensen (S) Socialdemokratiets snart afgående formand Anette Stæhr.

I lighed med Anette Stæhr fortæller også Claus Larsen-Jensen, at flere navne allerede er i spil som Anette Stæhrs mulige afløser.

– Anette har været et stabilt element i partiet gennem alle årene. Så det er da forståeligt, at hun gerne vil noget andet i sit liv. At være formand for Socialdemokratiet har jo fyldt mere end en tredjedel af hendes liv, siger Claus Larsen-Jensen.

– Vi bor begge i Pedersker, og hun sidder i min lokalbestyrelse, så jeg kender da Anette vældig godt. Vi har haft mange snakke, hvor vi både har været enige og uenige. Men vi har altid kunnet snakke sammen, siger han.

– Anette har haft en enorm indflydelse på, hvem der har været valgt til hvad undervejs. Man har jo en central rolle som formand, så i forhold til hvem der skal stilles op kan det være ret afgørende.

– I sidste ende er det selvfølgelig medlemmerne, der vælger, men det er klart, at det har en betydning hvad der kommer af anbefaling fra formanden og bestyrelsen, siger Claus Larsen-Jensen.

– Jeg kan høre, at der er forskellige navne i omløb, men jeg vil ikke blande mig i det. Der er nogle forslag, og der er en diskussion. Det kan være, at der kommer flere emner, men der er længe til generalforsamlingen i marts.