– Vi er i løbende dialog med øens madsteder, der tilbyder take-away, og her laver vi en guide til vores gæster om, hvor på øen de kan købe take-away og hvornår. Og så har vi indrettet vores pejsestue med en række faciliteter som mikroovn, køleskab og service, og tilkøb af drikkevarer, så man kan spise sin mad der, siger Kjeld Hammer.
Satser på en god sommersæson
Også for de nye ejere bag Nordvig Bed & Breakfast er vinterferiens belægning afvigende fra normalen. Det oplyser Kjeld Olesen, der sammen med hustru Vivi Olesen, driver overnatningsstedet.
– Denne uge er klart afvigende. Vi har nogle ganske få en-nats-bookinger, og det er det. Gæsterne vil i sommerhus lige nu og det kan jeg sådan set godt forstå med den nuværende situation, fortæller Kjeld Olesen. Ejeren understreger dog, at man hos dem ikke vil klage, da bookingerne har fordelt sig jævnt udover hele vinterperioden, hvor Nordvig har haft åbent.

Nordvig Bed & Breakfast. Foto: Berit Hvassum
– Vi klarer os faktisk rigtig godt, vi har haft åbent hele vinteren og der har været en jævn belægning hele tiden. Samtidig ser vi også ind i marts og april med bookinger og også mange flere bookinger til sommerferien, som vi slet ikke så så tidligt sidste år, siger Kjeld Olesen, der understreger, at mange turister nok også fik øjenene op for Bornholm sidste sommer, hvor man var pålagt en ferie i Danmark.
Samme håb tilslutter Mette Tiensuu, direktør ved Falcon Hotels, sig, der også håber, at coronapandemien måske kan bane vejen for mere vinterturisme på Bornholm.
– Bornholm er ikke kendt som vinterdestination, sådan har det altid været, det er ikke coronas skyld. Men lige er der mange turister, der ser lyset i den smukke natur Bornholm kan tilbyde om vinteren, fordi de ikke kan komme til udlandet. Og det er en bølge, vi skal ride med på, siger Mette Tiensuu.