En populær vare: 'Vi har tre gange så mange gæster som sidste år'

En populær vare: 'Vi har tre gange så mange gæster som sidste år'
– Vi har længe søgt efter mere vinterturisme, og det har vi fået en forsmag på nu, lyder det fra Per Allan Hansen, direktør for Novasol. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 16. FEB 2021 • 20:03
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
16. FEB 2021 • 20:03

TURISME

Hoteller og vandrerhjem mærker ikke travlhed i vinterferien, men historien er en helt anden hos sommerhusudlejningerne.

Sådan fortæller Per Allan Hansen, direktør for Novasol.

– Vi har tre gange så mange gæster, som vi havde i februar måned sidste år. Der er ingen tvivl om, at på grund af corona bliver sommerhusene valgt til, og overnatningsstederne desværre fravalgt, siger direktøren. Novasol har i vinterperioden et reduceret antal sommerhuse til udlejning, men Per Allan Hansen er ikke i tvivl om, at man sagtens kunne skalere op i kapaciteten.

– Havde vi haft flere sommerhuse til udlejning, så havde vi også haft flere lejet ud, det er der ingen tvivl om. Her i uge 7 har vi lige nu kun et enkelt hus til rådighed, så det er en populær være, fortæller direktøren.

Sommerhuse er coronavenlige

Per Allan Hansen fortæller, at tilbagemeldingen fra kunder især er, at sommerhuse giver en større frihed under de nuværende restriktioner.

– Det gælder om at komme lidt væk og samtidig have en tryg vished om, at det er sikkert i forhold til smitte. Vi ser eksempelvis også bornholmske familier, der lige nu lejer sommerhuse med venner fra København. Lige nu har vi også et imponerende snelandskab, og her kan Bornholm tilbyde en anden form for turisme, siger Per Allan Hansen, der håber, at trenden vil pege ind i større muligheder for turisme på Bornholm.

– Vi har længe søgt efter mere vinterturisme, og det har vi fået en forsmag på her – så det kan man håbe varer ved, siger Per Allan Hansen.