Student fik rejsecheck: 'Jeg skal til Thailand, Bali og Gili Islands'

Student fik rejsecheck: 'Jeg skal til Thailand, Bali og Gili Islands'
Foto: Berit Hvassum
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT | 30. JUN 2021 • 06:05
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT
30. JUN 2021 • 06:05

Viola Holm Knudsen er netop blevet student med en gennemsnit på 7,9, men ikke nok med det, så er hun også blevet belønnet med en pris på en rejsecheck på 10.000 kroner af Sydbank for sine særlige indstatser som gymnasieelev.

Du er netop blevet student. Hvordan føles det?

– Det føles helt uvirkeligt. Tror stadig det ikke helt, det er gået op for mig endnu, selvom vores studenteruge er ved at være omme. Det er jo noget, man ser frem til den dag, man startede på uddannelsen.

Du er ovenikøbet blevet student med udmærkelse, hvor du af Sydbank har modtaget en rejsecheck på 10.000 kroner. Hvad betyder det for dig?

– Det er jo fuldstændig vanvittigt. Det betyder utrolig meget for mig, at jeg har fået muligheden for at kunne bruge disse penge til, når jeg skal ud at rejse i mit sabbatår. Det var mega uventet, jeg havde slet ikke set den komme, også fordi jeg føler, der er så mange andre, som også fortjener den her udmærkelse.

Du har fået prisen, fordi du ifølge begrundelsen "har været en stærk drivkraft i klassen omkring det sociale miljø" og "faglig dygtig og altid positiv". I forhold til det sociale miljø – hvad er det så mere præcist, du har gjort?

– Jeg ved det ærlig talt ikke helt selv. Noget rigtigt har jeg jo gjort. Der har ikke været noget, jeg helt præcist har tænkt over, altså at jeg skulle gøre det og det for at holde sammen på klassen og det sociale miljø. Jeg kunne forestille mig, at jeg har været god til at tage initiativ til at lave ting sammen i klassen, så som at planlægge vores studenteruge, men også andre ting. Jeg har altid selv set mig som værende glad og positiv, så at jeg modtager den her udmærkelse på baggrund af det, er jeg utrolig glad og taknemmelig for. Jeg vidste heller ikke engang, at der blev uddelt de her udmærkelser og priser. Så at nogen har ment, at jeg fortjente prisen her, bliver jeg nærmest helt rørt over. Jeg tror stadig ikke helt, det er gået op for mig endnu. Derudover vil jeg også pointere, at jeg ikke havde fået den, hvis det ikke havde været for mine skønne veninder i klassen.

Ved du hvor du vil rejse hen for rejsecheken?

– Ja. Jeg har meldt mig til en rejse gennem en højskole ved navn Dansk Studiecenter. Her skal jeg på en to måneders rejse til Thailand, Bali og Gili Islands. Her vil man så få undervisning i personlig udvikling, kommunikation og træning. Derfor er checken helt fantastisk at have fået, da det ikke er en billig rejse, og derfor kan hjælpe mig godt på vej.

Hvorfor lige netop dertil?

– Jeg har aldrig været særlig meget ude at rejse. Så derfor har jeg altid gerne ville ud at opleve verdenen efter gymnasiet. Jeg har valgt netop de her steder, da jeg har hørt fra andre bekendte, hvor smukt der er. Så derfor tænkte jeg, det ville være oplagt, men også fordi jeg selv synes, det virker meget interessant.

Du har gået på HHX. Hvilke uddannelsestanker gør du dig?

– Jeg har aldrig været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle vælge HHX, STX eller andet, dengang jeg skulle starte. På det tidspunkt, var jeg meget fast besluttet og er i dag utrolig glad for, at jeg fulgte min mavefornemmelse. Dengang synes jeg, det lød rigtigt spændende at lære om, hvordan virksomheder starter op, alt fra markedsføringen til deres økonomi og meget mere. Det er også den retning, jeg meget gerne vil, når jeg har taget mit sabbatår, enten noget indenfor markedsføring eller opstart af egen virksomhed. Min plan er indtil videre, at når jeg er færdig med mit sabbatår, vil jeg søge ind på KEA, Københavns Erhvervsakademi. Hvad jeg helt præcist vil studere der, er jeg stadig i gang med at undersøge.

Du skal flytte fra Bornholm for at studere. Udover din familie og venner, hvad ved øen vil du komme til at savne mest?

– Jeg vil helt klart komme til at savne den stemningen om sommeren. Men også miljøet, hvor jeg synes, det er fedt, at der er så mange, som kender hinanden og at mange samtidig er så hjælpsomme med og mod hinanden.

 

Viola Holm Knudsen

Alder: 18 år

Oprindeligt fra: Bornholm

Nuværende bopæl: Bor i Rønne

Civilstatus: Kæreste

Hobby: Kan lide at være aktiv og træne, samt være kreativ og slippe fantasien løs